Grupa skijaša spašena je iz kabine uspinjače koja je ostala visjeti iznad zaleđenog zaljeva u poznatom skijalištu Whistler u Kanadi. U nesreći su kabine uspinjače pale na tlo, a jedna je ostala visjeti. Nasreću ipak nije bilo ozljeđenih.


Do nesreće je došlo kada se srušio stup koji osigurava i pridržava žice po kojima se spuštaju kabine uspinjače, pa su dvije od njih pale na tlo, nasreću obje s male visine. Jedna je uspinjača pala na autobusnu postaju, a druga je udarila u kuću. Treća je kabina ostala visjeti iznad zaljeva. 

Vezani članci Skijanje, ilustracija - 1 Britanci zbrisali iz karantene s popularnog skijališta: "Neki su se pojavili u Francuskoj. Razumijemo njihov gnjev..." Testiranje na koronavirus, ilustracija Produžene restrikcije u Sloveniji, brojke novozaraženih i dalje rastu

Spašeno je 53 putnika među kojima srećom nema teže ozlijeđenih. Pet je osoba zatražilo liječničku pomoć, a dvoje je zadržano u bolnici. 

U trenutku kvara na žici se nalazilo 15 kabina uspinjača koje su se penjale na vrh, te još njih 15 koje su se spuštale u podnožje skijališta. Nijedna nije bila popunjena. Akcija spašavanja trajala je cijelu večer. Najmanje šest osoba ostalo je zarobljeno iznad zaleđene vode u kabini uspinjače.

'Sve što smo vidjeli bile su ostale kabine koje su visjele sa strane i učinilo nam se da će pasti i razbiti se. Toliko me bilo strah da nisam mogla disati', izjavila je Cynthia Jennings, jedna od putnica.

Istraga o razlozima nesreće na skijalištu, koje je domaćin većem dijelu programa zimskih olimpijskih igara 2010. godine, u tijeku je.