Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dlaku izbjegli pad

VIDEO: Spašeni putnici uspinjače koja je visjela iznad zaleđenog zaljeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa skijaša spašena je iz kabine uspinjače koja je ostala visjeti iznad zaleđenog zaljeva u poznatom skijalištu Whistler u Kanadi. U nesreći su kabine uspinjače pale na tlo, a jedna je ostala visjeti. Nasreću ipak nije bilo ozljeđenih.

Do nesreće je došlo kada se srušio stup koji osigurava i pridržava žice po kojima se spuštaju kabine uspinjače, pa su dvije od njih pale na tlo, nasreću obje s male visine. Jedna je uspinjača pala na autobusnu postaju, a druga je udarila u kuću. Treća je kabina ostala visjeti iznad zaljeva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija spašavanja Užas u Sloveniji: Lavina zatrpala sedmero ljudi, ima teško ozlijeđenih, uspjeli izvući samo dvoje Ilustracija Bizarna smrt u Alpama Pijani skijaš divljao po gondoli pa se nabio na kolac: "Kakva glupa nesreća"

Spašeno je 53 putnika među kojima srećom nema teže ozlijeđenih. Pet je osoba zatražilo liječničku pomoć, a dvoje je zadržano u bolnici. 

U trenutku kvara na žici se nalazilo 15 kabina uspinjača koje su se penjale na vrh, te još njih 15 koje su se spuštale u podnožje skijališta. Nijedna nije bila popunjena. Akcija spašavanja trajala je cijelu večer. Najmanje šest osoba ostalo je zarobljeno iznad zaleđene vode u kabini uspinjače.

'Sve što smo vidjeli bile su ostale kabine koje su visjele sa strane i učinilo nam se da će pasti i razbiti se. Toliko me bilo strah da nisam mogla disati', izjavila je Cynthia Jennings, jedna od putnica.

Istraga o razlozima nesreće na skijalištu, koje je domaćin većem dijelu programa zimskih olimpijskih igara 2010. godine, u tijeku je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene