Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio neslavno

VIDEO: Spašavanje posade potonule replike starog kineskog broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Replika kineskog broda kojim se morem plovilo davno prije Christopha Columba, potonula je danas u Tihom oceanu nakon sudara s nepoznatim brodom, u blizini Tajlanda. Srećom, svih 11 članova posade je spašeno i nalaze se u bolnici u Taipeiju, a svi su stabilno.

Replika broda koji se koristio za vrijeme dinastije Ming, korišten je kako bi se dokazalo da su Kinezi Tihim oceanom do Amerike plovili i prije nego su taj kontinent otkrili Europljani. Stoga je prošle godine u lipnju započelo putovanje prema Americi koje je trajalo točno 69 dana, a počelo je u Hong Kongu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odustao ponuditelj Odbijena žalba Kineza, HAC ide u novi natječaj za 17,5 km autoceste na koridoru Vc Derbi u Opuzenu (Foto: LIKEmetkovic.hr) - 1 provokacija transparentom Utakmicu između trećeligaša u Opuzenu pratili i Kinezi, bilo posla i za policiju

Na povratku, nakon stajanja u lukama na Havajima, Honoluluu, San Franciscu i Osaki, brod 'Princeza Taiping' doživjela je nesreću u sudaru s još jednim brodom. Tako je nadomak dokazivanja teorije kako je bilo moguće da Kinezi plove tako daleko u vrijeme dinastije Ming (koja je vladala od 14. do 17. stoljeća) 16-metarski brod završio neslavno. Spašavanje posade 'Princeze Taiping' možete pogledati u priloženom videu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene