Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australci pogodile poplave i vrućine

VIDEO: Spašavanje dječaka iz podivljale bujice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australci se još uvijek bore s vremenskim nepogodama, jedan dio zemlje pogodile su nesnosne vrućine, drugi poplave, a u području oko Queenslanda još uvijek se saniraju posljedice ciklona Yasi.

Centar 112 primio je više od 4 700 poziva u pomoć, a najmanje 90 ljudi spašeno je iz nabujalih rijeka. U istočnom dijelu Melbournea vatrogasci su spasili 14-godišnjeg dječaka, koji se podivljaloj vodi uspio uhvatiti za banderu i tamo čekati spas.

Pročitajte i ovo Vremenski ekstremi u svijetu, ilustracija - 4 Vremenski ekstremi Od lopata za led do katastrofalnih požara: Neke zemlje bit će sada ponovno na udaru - toplinskog vala Vrhunac toplinskog vala - 5 Ekstremne vrućine Vrućine u Europi ne popuštaju: Požari i rekordne temperature diljem kontinenta

>> Yasi je ipak bio smrtonosan: Ugušio se mladić

Poplave su zahvatile područje Melbourna i države Victoria. Rijeke izašle iz korita poplavile su brojne kuće i ceste te uzrokovale velike poteškoće u prometu.

Rekordne vrućine pogodile su područje Sydneya i New South Walesa. Temperatura se penje preko 40 stupnjeva, a na snazi je potpuna zabrana paljenja vatre, nakon što je izbilo nekoliko šumskih požara.

 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene