Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češki su prosvjednici kroz središte Praga pronijeli veliku lutku s likom predsjednika na odlasku Vaclava Klausa. Došavši na Karlov most, spalili su je i bacili u Vltavu.


Nekoliko stotina najžešćih protivnika vladavine češkog predsjednika Vaclava Klausa, koji je jučer odradio svoj posljednji puni rad na toj funkciji, zadovoljno je prošetalo središtem Praga, noseći lutku s Klausovim likom. Lutku su od predsjednikova ureda odnijeli do Karlovog mosta, na kojem su je spalili i bacili u Vltavu kako bi, kažu, bili sigurni da se nikada neće vratiti.

>> Češka: Vaclav Klaus optužen za veleizdaju

Vezani članci Vesna Ramljak, zaposlenica Klinike za tumore Liječnica u zagrebačkoj Klinici za tumore: ''Ovdje vlada trgovina strahom. Ne možemo našim pacijentima više biti ljudi od povjerenja'' Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji

Klaus je poznat po svojim euroskeptičnim stajalištima, zbog kojih je često polarizirao češko društvo.

Početkom godine iskoristio je svoju ustavnu ovlast te podijelio amnestiju brojnim optuženicima u velikim korupcijskim aferama, što je izazvalo skandal. U gornjem domu češkog parlamenta pokrenuli su postupak njegove smjene, optuživši ga za veleizdaju. Ipak, s obzirom da mu je mandat završio, ta je 'optužnica' bila više simbolične naravi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook