Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majci je nešto očito odvratilo pažnju, no tih nekoliko sekundi bilo je dovoljno da kolica s 14-mjesečnom djevojčicom otkližu niz platformu željezničke stanice i padnu ravno na jednu od najprometnijih prigradskih pruga.


Na jednoj od najprometnijih prigradskih željezničkih postaja u Philadelphiji nadzorna je kamera snimila zapanjujuću nesreću u kojoj je život umalo izgubila 14-mjesečna djevojčica, no čudom se izvukla tek s manjom posjekotinom na čelu.

Vezani članci Majka (Foto: Screenshot/YouTube) Majka za dlaku uspjela spasiti dijete pred jurećim kamionom Slika nije dostupna U posljednji trenutak spasila dijete prije nego što ju je pregazio vlak

Prema onome što se vidi na snimci, majci je nešto na trenutak odvratilo pažnju od kolica u kojima je vozila svoje dijete. S obzirom da je platforma zbog zaštite od poplava blago nagnuta, kolica su otklizila ravno prema pruzi. Zajedno s djevojčicom su pala na nju - ručnik ili komad odjeće je odletio na jednu stranu, dok su se kolica i djevojčica zaustavili na tračnici koja, srećom, nije bila pod električnim naponom.

>> Strojovođa zaustavio vlak da bi spasio tele!

Majka je odmah otrčala za djetetom te je skočila na tračnice. Podigla je curicu i dodala je jednom muškarcu koji je čekao na platformi. U pomoć su joj ubrzo priskočili i drugi putnici, a jedan od njih je nazvao policiju, koja je zaustavila nadolazeći vlak.

Dijete je prebačeno u najbližu bolnicu gdje je utvrđeno da ima samo posjekotinu na području čela.

Direktor odjela za sigurnost kompanije koja upravlja prigradskom željeznicom u Philadelphiji Scott Sauer kazao je da ga je snimka nadzorne kamere šokirala. 'Vidite kolica kako polako klize i želite viknuti 'Hej, kolica se miču! Neka ih netko zaustavi!'', ispričao je na konferenciji za novinare.

Dodao je da protiv majke neće biti podignuta nikakva prijava, a da snimka može poslužiti kao upozorenje svim roditeljima za ubuduće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook