Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FBI je objavio dio snimki nadzornih kamera na kojima se vidi dolazak Aarona Alexisa u mornaričku bazu u Washingtonu, netom prije nego je počeo nasumice pucati i ubijati nedužne ljude.


Američke su vlasti objavile snimke nadzornih kamera iz mornaričke baze u Washingtonu, koju je 16. rujna napao nekadašnji vojnik Aaron Alexis. U bazu je ušao s vatrenim oružjem, a u nasumičnoj je pucnjavi ubio 12 i ranio veći broj ljudi. U konačnici je i sam ubijen.

Vezani članci Očevid u Travnom - 1 Pucnjava u Novom Zagrebu, jedan muškarac je ranjen: "Čuli smo s prozora da neki muški glas viče: 'Što ti je, jesi li ti normalan?'" Slika nije dostupna Napadač na vojni kompleks u Washingtonu 'čuo je glasove'

>> Napadač na vojni kompleks u Washingtonu 'čuo je glasove'

Na snimkama se vidi Alexisov dolazak automobilom te šuljanje hodnicima, ali ne i sama pucnjava.

Pomoćnica direktora ureda FBI-a u Washingtonu Valerie Parlave na današnjoj je press konferenciji izjavila kako vjeruje da je Alexis u napad krenuo sam te da nije ciljao nikoga određenog.

'Mogu potvrditi da postoji više dokaza koji upućuju da je Alexis bio uvjeren da njime upravljaju niskofrekventni elektromagnetski valovi', rekla je Parlave, napominjući da je otkriven i jedan Alexisov email u kojemu spominje navodni napad spomenutih elektromagnetskih valova kojemu je tobože bio podvrgnut.

Činjenica da je tako rastrojen i naoružan uspio bez većih problema i uz valjanu propusnicu ući u strogo čuvani vojni kompleks i napraviti kaos izazvala je u američkoj javnosti raspravu o stanju sigurnosti u vojnim objektima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju