Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzorne kamere

VIDEO Snimljeni trenuci kada je započeo pokolj na vojni kompleks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je objavio dio snimki nadzornih kamera na kojima se vidi dolazak Aarona Alexisa u mornaričku bazu u Washingtonu, netom prije nego je počeo nasumice pucati i ubijati nedužne ljude.

Američke su vlasti objavile snimke nadzornih kamera iz mornaričke baze u Washingtonu, koju je 16. rujna napao nekadašnji vojnik Aaron Alexis. U bazu je ušao s vatrenim oružjem, a u nasumičnoj je pucnjavi ubio 12 i ranio veći broj ljudi. U konačnici je i sam ubijen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobičan potez Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku Slika nije dostupna Najmanje 13 ubijenih Kaos u Washingtonu: Napadnut veliki vojni kompleks

>> Napadač na vojni kompleks u Washingtonu 'čuo je glasove'

Na snimkama se vidi Alexisov dolazak automobilom te šuljanje hodnicima, ali ne i sama pucnjava.

Pomoćnica direktora ureda FBI-a u Washingtonu Valerie Parlave na današnjoj je press konferenciji izjavila kako vjeruje da je Alexis u napad krenuo sam te da nije ciljao nikoga određenog.

'Mogu potvrditi da postoji više dokaza koji upućuju da je Alexis bio uvjeren da njime upravljaju niskofrekventni elektromagnetski valovi', rekla je Parlave, napominjući da je otkriven i jedan Alexisov email u kojemu spominje navodni napad spomenutih elektromagnetskih valova kojemu je tobože bio podvrgnut.

Činjenica da je tako rastrojen i naoružan uspio bez većih problema i uz valjanu propusnicu ući u strogo čuvani vojni kompleks i napraviti kaos izazvala je u američkoj javnosti raspravu o stanju sigurnosti u vojnim objektima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene