Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FBI poziva sve građane Bostona koji su uspjeli snimiti nešto vezano za eksploziju da im dostave materijale kako bi im pomogli u potrazi za počiniteljem. Ovo snimka otkriva novog sumnjivca.


Istražitelji intenzivno tragaju za počiniteljima terorističkog napada na Bostonskom maratonu u kojem su poginule tri, a ranjene još 172 osobe. Nakon što je u medijima osvanula fotografija misterioznog muškarca na krovu zgrade nedaleko od mjesta nesreće, pojavile su se i nove snimke koje upućuju na prisustvo drugog sumnjivog muškarca u crnom. On je uočen kako neposredno nakon eksplozije bježi s mjesta nesreće.

Vezani članci Zgrada u Prečkom u kojoj je došlo do eksplozije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tko će popraviti štetu nakon eksplozije? Stanari zgrade od devet katova u Prečkom i dalje su bez dizala Zagreb: Eksplozija na tržnici u Gajnicama, očevid u tijeku (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Eksplozija probudila Zagrepčane: ''Čulo se jako oko 2 sata kad je grunulo, dočekale su nas krhotine stakla...''

Te je kadrove objavio bostonski TV kanal 7NEWS. Na snimkama prije i nakon eksplozije, koje je u razmaku od sat vremena snimio jedan od sudionika maratona, vidi se svijetla torba pored sanduka na rubu pločnika koja se nakon eksplozije više ne vidi na tom mjestu.

>> Teror u Bostonu: Tko je misteriozni muškarac na krovu?

Još je jedna snimka stigla na adresu jedne TV postaje, a poslala ga je osoba koja je sve snimala s prozora svog ureda na obližnjoj zgradi. Snimku sada analiziraju FBI-evi stručnjaci, a na njemu je vidljiva situacija nakon eksplozije. Dok neki leže na ulici, a drugi u šoku od zaglušujuće eksplozije pokušavaju shvatiti što se dogodilo, jedan muškarac ponaša se drugačije, obučen u crno, osvrće se i, gledajući malo lijevo, malo desno, bježi u suprotnom smjeru od ostalih.

'Jasno se vidi da ta osoba zapravo bježi s mjesta nesreće. Za to su moguća dva razloga: ili je ozlijeđen pa se želi skloniti ili bježi jer je umješan u napad', rekao je čovjek koji je napravio snimku. FBI je pozvao sve građane koji su na licu mjesta fotografirali ili snimali kamerom da im predoče materijale jer svaki je dokaz bitan u rješavanju slučaja.

WHDH-TV 7News Boston

Na društvenim mrežama su se nedavno pojavile i fotografije muškarca koji je navodno imao crni ruksak istovjetan onom u kojem je eksplodirala eksplozivna naprava. Nešto kasnije muškarac više nije imao ruksak, a autori fotografije se pozivaju na određene detalje obiju fotografija. (Agencija VLM/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook