Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Bostonu

VIDEO Snimka FBI-u otkriva još jednog potencijalnog sumnjivca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI poziva sve građane Bostona koji su uspjeli snimiti nešto vezano za eksploziju da im dostave materijale kako bi im pomogli u potrazi za počiniteljem. Ovo snimka otkriva novog sumnjivca.

Istražitelji intenzivno tragaju za počiniteljima terorističkog napada na Bostonskom maratonu u kojem su poginule tri, a ranjene još 172 osobe. Nakon što je u medijima osvanula fotografija misterioznog muškarca na krovu zgrade nedaleko od mjesta nesreće, pojavile su se i nove snimke koje upućuju na prisustvo drugog sumnjivog muškarca u crnom. On je uočen kako neposredno nakon eksplozije bježi s mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija PANIKA U BOSTONU Eksplozija na sveučilištu, ima i ozlijeđenih: Otkazana nastava, policija pozvala građane da prijave sumnjive pakete

Te je kadrove objavio bostonski TV kanal 7NEWS. Na snimkama prije i nakon eksplozije, koje je u razmaku od sat vremena snimio jedan od sudionika maratona, vidi se svijetla torba pored sanduka na rubu pločnika koja se nakon eksplozije više ne vidi na tom mjestu.

>> Teror u Bostonu: Tko je misteriozni muškarac na krovu?

Još je jedna snimka stigla na adresu jedne TV postaje, a poslala ga je osoba koja je sve snimala s prozora svog ureda na obližnjoj zgradi. Snimku sada analiziraju FBI-evi stručnjaci, a na njemu je vidljiva situacija nakon eksplozije. Dok neki leže na ulici, a drugi u šoku od zaglušujuće eksplozije pokušavaju shvatiti što se dogodilo, jedan muškarac ponaša se drugačije, obučen u crno, osvrće se i, gledajući malo lijevo, malo desno, bježi u suprotnom smjeru od ostalih.

'Jasno se vidi da ta osoba zapravo bježi s mjesta nesreće. Za to su moguća dva razloga: ili je ozlijeđen pa se želi skloniti ili bježi jer je umješan u napad', rekao je čovjek koji je napravio snimku. FBI je pozvao sve građane koji su na licu mjesta fotografirali ili snimali kamerom da im predoče materijale jer svaki je dokaz bitan u rješavanju slučaja.

WHDH-TV 7News Boston

Na društvenim mrežama su se nedavno pojavile i fotografije muškarca koji je navodno imao crni ruksak istovjetan onom u kojem je eksplodirala eksplozivna naprava. Nešto kasnije muškarac više nije imao ruksak, a autori fotografije se pozivaju na određene detalje obiju fotografija. (Agencija VLM/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene