Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrabljivali je

VIDEO Snimka 'plavokosog anđela' kako pleše u romskom kampu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identitet plavokose djevojčice Marije, koja je pronađena u romskom naselju u Grčkoj i dalje je nepoznat, no pojavila se snimka na kojoj djevojčica pleše. Uhićeni romski bračni par, s kojima je živjela, tvrdi kako nije bila izrabljivana.

Video snimka prikazuje 'plavokosog anđela', kako djevojčicu Mariju nazivaju mediji, kako pleše s unukom vođe romskog kampa, Marinom Dimitriou (21), prenosi Daily Mail. Djevojčica se na snimci dioma stidljivo i zbunjeno te pokušava plesati.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna Plavokosi anđeo Romi Mariu pripremali za brak, trebala se udati s 12 godina?!

Snimka je nastala prije svega tri tjedna u istom naselju u kojem ju je pronašla i policija.

Grčke vlasti su Mariju pronašle u srijedu, 16. listopada, tijekom rutinskog pretresa u romskom kampu u gradu Farsala, u središtu Grčke. DNK analizom utvrđeno je da nije biološko dijete Hristosa Salisa (39) i Eleftherije Dimopoulou (40) kod kojih je pronađena.

>> Tko je zapravo Maria? Potraga za roditeljima 'plavog anđela'

Policija je u petak objavila fotografije i računa na suradnju Interpola radi međunarodne potrage u cilju identifikacije. Po policijskom priopćenju, romski par je nekoliko puta mijenjao iskaze o porijeklu djevojčice.

Oni su prijavili to dijete na svoje ime, uz još 14 djece. Policija dovodi u pitanje rođenje troje djece različite dobi tijekom pet mjeseci, između lipnja i studenoga 1993. i još troje između listopada 1994. i veljače 1995. godine.

Romski par s kojim je Maria živjela optužen je za otmicu djeteta i trebao bi se tijekom dana pojaviti pred sucem. Humanitarna organizacija, u čijoj skrbi se Maria trenutno nalazi, tvrdi kako ju je romski par izrabljivao, koristeći njezinu plahu narav i nedužan izgled te da su je tjerali da prosi novac po ulici.

Dosad je policija zaprimila oko 8.000 poziva vezanih za djevojčicu, a njih osam je ocijenjeno obećavajućima, uključujući pozive iz SAD-a, Švedske, Francuske, Kanada i Poljske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene