Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Što biste Vi pitali naftnu kompaniju?'

VIDEO: 'Smeđe je novo zeleno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogorčeni istjecanjem nafte u Meksički zaljev, američki su komičari snimili parodiju reklamnog spota pod nazivom: 'Što biste Vi pitali naftnu kompaniju?'

Nafta već 47 dana istječe u more u Meksičkom zaljevu. Najnoviji plan naftne kompanije British Petroleum za zaustavljanje ekološke katastrofe je bilo postavljanje nastavka u obliku kupole na odrezani cjevovod bušotine Deepwater Horizon. Nastavak su postavile robotizirane ronilice, ali nafta i dalje istječe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkud sad ona? U Meksičkom se zaljevu pojavila golema misteriozna mrlja Slika nije dostupna Prijete mu dodatni odštetni zahtjevi Potvrđena nagodba, BP će zbog naftne katastrofe platiti 4 milijarde dolara

>> Postavljena kupola iznad bušotine, ali nafta i dalje curi

Ogorčeni ovom ekološkom katastrofom, lokalni stanovnici samo žele da sve čim prije završi, a kakve će posljedice ove katastrofe na kraju biti, još je nepredvidivo. No, nisu samo lokalni stanovnici frustrirani, nego i cijeli SAD. Zbog toga su komičari iz družine Second City Network napravili televizijski spot koji traje 30 sekundi i ismijava originalnu BP-ovu reklamu. Spot su nazvali: 'Što biste Vi pitali naftnu kompaniju?'.

U originalnoj verziji reklamnog televizijskog spota prikazani su intervjui s roditeljima i djecom o budućnosti naftne tehnologije i boljem iskorištavanju energije, javlja Reuters. U satiričnoj verziji lica su prekrivena naftom, a na neke je čak iz pune kante izlivena nafta, dok za to vrijeme oni govore o solarnoj energiji, te onoj dobivenoj iz vjetra. U spotu su korištene originalne BP-ove boje, zelena, žuta i bijela. No, na kraju sve postane smeđe i pojavi se natpis: 'Smeđa je nova zelena'. Eksplozija naftne platforme dogodila se 20. travnja i od onda svaki dan u Meksički zaljev istječe oko 19 tisuća barela nafte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene