Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Slijepe osobe 'gledale' film

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slijepe i slabovidne osobe u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, jučer su dobile priliku iskusiti ono što posjetitelji kina uzimaju zdravo za gotovo.

Jučer im je bio dostupan film danskog redatelja Thomasa Vinterberga 'A Father comes home', koji je prilagođen slijepima.

Pročitajte i ovo Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini"

'To je zaista lijepo, da nam i film postaje dostupan, pa možemo pratiti što se događa', rekla je Ruth Veri nakon filma.

Ali njihov je san da filmovi za slijepe i slabovidne osobe postane dostupan svakoga dana.

'Bilo bi lijepo kada bi mogli ući u kino i da nam je dostupan svaki film kao i za one koji nemaju problema s vidom', rekla je Jens Bromann komentirajući novu pomoć za slijepe.

Iako nisu vidjeli prizore filma, oni su im bili opisani. Omogućeno im je da scene filma percipiraju korištenjem slušalice a zvukove pomoću zvučnika u dvorani kina.

Slijepi su nakon filma dali svoje prijedloge koji bi mogli poboljšati doživljaj za slijepe i slabovidne osobe u budućnosti.

'Ovo je prvi danski film s ovakvom pomoći', rekao je Torben Sobirk.

Kino je dobro mjesto na kojem se može zabaviti, ali za slijepe i slabovidne takav je oblik zabave još uvijek izuzetno rijetko dostupan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene