Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjevernokorejska raketa

VIDEO Hoće li se ova raketa srušiti na Zemlju?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejska raketa, lansirana unatoč protivljenju međunarodne zajednice, trenutačno nekontrolirano plovi zemljinom orbitom.

Prema američkom ministarstvu obrane, raketa koja je jučer lansirana, unatoč protivljenju međunarodne zajednice, ima nestabilnu putanju i mogla bi se srušiti na Zemlju s možebitno opasnim posljedicama.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

>> Satelit Sj. Koreje se 'nekontrolirano vrti u svemiru'?

Bijela kuća sjevernokorejsku raketu opisala je kao 'nekakvu svemirsku letjelicu' i kazala kako je njezino lansiranje vrlo provokativan čin. Vijeće sigurnosti UN-a kazalo je kako je to jasno kršenje UN-ovih rezolucija, piše DailyMail.

Letjelica, za koju Sjeverna Koreja tvrdi da je satelit za praćenje vremenske prognoze, mogla bi se sudariti s drugim objektima u orbiti iznad Zemlje. S druge strane, zemlja s Kim Jong-Unom na čelu tvrdi da je vrlo radosna zbog lansiranja i inzistira da se misija ne zabrani, već da je ona znanstvenoga tipa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene