Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raketiranje Bijele kuće

VIDEO Ovako Sjeverna Koreja zamišlja napad na Ameriku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propagandna snimka iz Sjeverne Koreje koja je objavljena na You Tubeu pokazuje prizore raketiranja Bijele kuće i zgrade američkog Kongresa.

'Bijela kuća uhvaćena je našim uređajem za promatranje. Građevina je u dometu naših nuklearnih projektila', kaže se u propagandnom videu Sjeverne Koreje, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa Ministarstvo obrane Južne Koreje objavilo fotografije na kojima se vidi kako sjevernokorejski vojnici obnavljaju oštećena stražarska mjesta - 3 Raskinut vojni sporazum FOTO Rastu tenzije na poluotoku: Sjevernokorejski vojnici obnavljaju stara stražarska mjesta na granici

>> 'Počeo napad na Sjevernu Koreju: Hakeri im srušili internet'

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim ratom Sjedinjenim Američkim Državama te na taj način odgovara na nove sankcije koje je toj zemlji nametnuo UN.

Vojne vježbe

Također prijete da će napasti i Južnu Koreju jer sa SAD-om provode zajedničke vojne vježbe koje Sjeverna Koreja tumači kao pripremu za rat.

Još antiraketnih presretača

Američki ministar obrane Chuck Hagel rekao je da SAD planira u Južnu Koreju razmjestiti još 14 antiraketnih presretača kao odgovor na rastuću nuklearnu prijetnju sa Sjevera.

Zaoštrena retorika

Iako stručnjaci kažu da je Sjeverna Koreja još godinama daleko od razvoja raketa koje bi mogle doseći teritorij SAD-a, retorika te azijske zemlje znatno je zaoštrena proteklih nekoliko tjedana

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene