Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivani ratni zarobljenik

VIDEO Sjeverna Koreja: Američki veteran priznao 'strašne zločine' protiv naroda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja prije par dana objavila je video snimku na kojoj američki ratni veteran Merrill Newman (85) čita pismenu ispriku za zločine počinjene u Korejskom ratu, u koje je sudjelova prije 60 godina.

Merrill Newman je američki vojni veteran, koji je bio u posjetu Sjevernoj Koreji, no prije nego li je uspio ukrcati se na povratni let iz Sjeverne Koreje, tamošnje vlasti su ga uhitile. Newman je, kako piše Time, u međuvremenu priznao i ispričao se za "agresivne stvari" koje je učinio prethodno 37. srpnja 1953. godine.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Sjeverna Koreja javno smaknula 80 ljudi zbog gledanja sapunica

Newman je bivši uspješni financijski menadžer, koji se nakon odlaska u mirovinu skrasio u Palo Altu u Kaliforniji.

U video snimci može se vidjeti Newmana kako čita rukom napisano priznanje u kojem priznaje krivnju "za dug popis strašnih zločina" protiv sjevernokorejske vlade i naroda.

Potpis i otisak prsta

Priznanje je napisao na četiri lista papira, koje je potpisao i zapečatio otiskom prsta.

SAD su od Sjeverne Koreje zatražile da puste Newmana na slobodu, obzirom na njegovu starost, no švedski veleposlanik u Sjevernoj Koreji, koji ga je posjetio proteklog vikenda, ističe kako je taj američki ratni vojni veteran dobrog zdravlja.

Što će se dalje događati s Newmanom u Sjevernoj Koreji, nije poznato, no on je pri kraju svojeg priznanja rekao da će, ako se vrati u SAD, reći pravu istinu o Sjevernoj Koreji.

Njegova obielj se nada kako će ga sjevernokorejske vlasti pustiti na slobodu.

Pogledajte video u kojem taj posve neočekivani ratni zarobljenik, 60 godina nakon Korejskog rata, čita svoje priznanje. Kim Jong Una nema na snimci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene