Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan podvig vojnikinje

VIDEO Trčala 20 kilometara s 30 kg na leđima, noge je izdale 20m prije cilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovako izgleda odlučnost.

Pravi podvig napravila je vojnikinja, kapetanica Sarah Cudd, koja je s opremom na leđima teškom 30 kilograma trčala 20 kilometara, ali je pala 20 metara prije cilja. Noge su je izdale.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Helikopter Službe na terenu Nestao je američki helikopter s marincima

Činilo se da je za nju izazov gotov. No, povici i bodrenje ostalih vojnika dignuli su je opet na noge. Posrćući je uspjela doći do cilja, no čim je prešla crtu opet je pala, izmučena. Kapetanica Cudd je jedina koja je taj dan uspjela doći do cilja, a sve kako bi 'zaradila' 'expert field medical badge', odnosno čin u američkoj vojsci koji mogu nositi samo oni koji polože niz testova.

Rusija tvrdi: Američka vojska je na istoku Ukrajine

Utrka pod punom ratnom spremom jedan je od najtežih u američkoj vojsci, a uspije ju završiti manje od 25 posto kandidata.

Video je u nekoliko dana imao milijun shareova na Facebooku gdje ga je objavila američka vojska, odnosno Army Public Health Command (APHC), piše Independent.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene