Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu više trpjeti snijeg

VIDEO: Ruskinje uzele lopate u ruke i čiste snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlade žene i djevojke iz St. Petersburga odlučile su prosvjedovati protiv gradskih vlasti, zbog toga jer ne čiste snijeg i led po gradu. Mnogi građani zbog toga stradavaju, a situacija je kulminirala smrću šestogodišnjeg dječaka.

Ruska agencija Itar-Tass prenosi kako se bolnice St. Petersburga žale kako dnevno primaju i 200 pacijenata koji se ozljede na snijegu, kao i od ledenih siga s krovova.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Snijeg u Lici Gorani su spremni Hladni val stiže u Hrvatsku: Temperature će se spustiti ispod nule, a snijeg će padati čak i na Jadranu

No, aktivistice pokreta X-Z, u svojim mini suknjama i visokim petama, okupile su se na glavnom gradskom trgu s lopatama u rukama i prihvatile se posla. Od gradskih vlasti zahtijevaju da trenutno reagiraju i počiste snijeg s ulica St. Petersburga, jer to u konačnici tjera i potencijalne turiste iz grada.

Gradski vijećnik Vladimir Zuykov smatra kako problem leži u manjku opreme i djelatnika koji bi se bavili problemima teške ruske zime, koja je grad okovala u bijelo još od studenog mjeseca prošle godine. Otad se u St. Petersburgu nakupilo 2,7 metara snijega, kojeg nitko ne čisti.

Eva Tornado, glasnogovornica X-Z pokreta, smatra kako to odvraća turiste od njihovog grada. Stoga su ona i njezine kolegice odlučile krenuti u akciju i uzele lopate u ruke. 'Možda to posluži kao primjer muškarcima da nam dođu pomoći i da grad učinimo ljepšim', zaključila je Tornado.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene