Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 30 ljudi poginulo je u granatiranju ukrajinskog grada Mariupol u subotu.


Na YouTube-u je objavljen video granatiranja ukrajinskog grada Mariupol tijekom kojeg su stradala i vozila na cesti. U subotu su proruski separatisti sofisticiranim projektilima gađali grad na istoku Ukrajine pri čemu je poginulo najmanje 30 ljudi, a glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da se radi o potpunom nepoštivanju primirja.

Proruski separatisti granatirali stratešku luku

Vezani članci Slika nije dostupna Šefovi diplomacije četvorke razgovarali o ukrajinskoj krizi Slika nije dostupna Ukrajina započela s povlačenjem lakog topništva s istoka zemlje

Lučki grad Mariupol od Donjecka je udaljen oko sto kilometara, a Rusiji prestavlja potencijalni kopneni koridor prema Krimu. Objavljeni video najbolji je dokaz eskalacije napetosti na tom području.

U međuvremenu, piše Business Insider, Rusija i dalje poriče postojanje njezinih trupa na istoku Ukrajine. Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u lipnju je proglasio Mariupol privremenim glavnim gradom oblasti Donjeck. Analitičari strahuju da će, ukoliko pobunjenici osvoje Mariupol, proruski separatisti imati ključnu logističku točku u borbi protiv ukrajinskih snaga. Riječ je o petoj po veličini ukrajinskoj luci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook