Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sin Hrvatice i Poljaka

VIDEO Potraga za sinom Hrvatice koji je otet kao beba i koji možda OVAKO izgleda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponekad istrage ne završe kako treba, a da nikad nije kasno ponovno pokrenuti istragu, pokazuje slučaj otmice bebe iz Chicaga star 47 godina.

Godine 1964. beba Poljaka Chestera Fronczaka i njegove supruge hrvatskog porijekla, Dore, oteta je u Chicagu, a istraga FBI-ja koja je tad započeta, zaustavljena je godinu i pol dana kasnije, kad je Newarku pronađeno dijete koje je odgovaralo opisu otete bebe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku

>> STRAVA USRED NOĆI: Naoružani muškarci iz kuće oteli djevojčicu (14)

Tek ove godine, DNK analiza krvi pokazala je kako policija nije pronašla pravu bebu, odnosno da Paul Fronczak, za kojeg se vjerovalo da je pronađeni sin Fronczakovih u Newarku, zapravo nije njihov sin.

No, Fronczakovi su ga svejedno odgojili i pružili mu svu ljubav, iako je on kako je odrastao, uvijek mislio da je drugačiji. DNK analiza je to i pokazala, a FBI je ponovno pokrenuo istragu oko slučaja otmice iz davne 1964. godine.

'Možda prolazi isto ono što sam ja prolazio. Možda misli da je nešto pogrešno u cijeloj priči', rekao je za ABC Paul Fronczak.

Obitelji je upomoć priskočio i ABC-jev crtač, koji je izradio fotorobot pravog Paula, i onako kako bi on mogao izgledati s navršenih oko 50 godina života. Paulov primarni cilj jest roditeljima priuštiti da doznaju istinu o svojem pravom sinu prije nego što umru.

'Ne želim ništa više od toga da se oni mogu susresti s njim ili da barem doznaju što se dogodilo s njihovim pravim djetetom prije nego što umru. To je moj glavni cilj', istaknuo je Fronczak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene