Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnica Chavezove stranke u venezuelanskom parlamentu, Iris Varela, nekoliko je puta udarila voditelja TV emisije Gustava Azocara optuživši ga za klevetu.


Varela smatra da je Azocar iznio niz kleveta pišući o smrti njezinog maloljetnog sina 1990. godine. 

Vezani članci Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...'' Policijska sirena, ilustracija Incident u Vinkovcima: 71-godišnji muškarac vatrenim oružjem napao i ozlijedio 53-godišnju ženu

Političarka je nasrnula na novinara u emisiji jutarnjeg programa tražeći od njega da joj se ispriča jer ju je, kaže, u istom programu svojim prilozima već nekoliko puta uvrijedio.

Nakon što ga je nekoliko puta ispljuskala, Varela je Azocara na kraju udarila mikrofonom.

U Venezueli nakon ovog incidenta već je počela nova rasprava o slobodi govora i novinarstvu, što i ne čudi budući da je Azocar veliki kritičar politike Huga Chaveza, dok je Varela Chavezova vatrena sljedbenica. 

No, Varela tvrdi da napad nema veze s politikom, nego s nedopustivim zadiranjem novinara u njezin privatni život.

Azocar je nedavno izdao knjigu u kojoj se bavi okolnostima u kojima je umro Valerin maloljetni sina, koji je preminuo u bolnici 1990. godine, što on smatra ključnim događajem u njezinom životu.

- Uvrijedio me zadiranjem u meni najsvetiju stvar u životu, smrt mog sina i zato sam poludila, rekla je Varela u isti onaj mikrofon kojim ga je udarila.

- Hoćeš li se ispričati, hoćeš li reći da ti je žao?!, vikala je najprije Varela.

Nakon nekoliko minuta udarila ga je mikrofonom i rekla: Evo, sad možeš nastaviti svoju emisiju.

Kasnije je izjavila da ono što je on napisao o smrti njezinog sina zaslužuje tužbu.