Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrtav najtraženiji terorist u Indoneziji

VIDEO: Policija ubila organizatora napada u Džakarti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najtraženiji indonezijski terorist Noordin Mohamed Top, kojeg smatraju mozgom dvostrukog atentata u Džakarti u srpnju, ubijen je tijekom policijskog napada u središnjem dijelu otoka Jave.

Kanal Metro TV objavio je da je policija jučer uhitila dvije osobe a nakon toga je opkolila kuću u gradu Temanggungu kojom su se koristili. Nakon 17 sati opsade rano jutros 75 pripadnika protuterorističkih postrojba upalo je u sumnjivu kuću u kojoj se nalazilo nekoliko osoba.

Pročitajte i ovo Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

U napadu je ubijen muškarac za kojeg se vjeruje da je Noordin Mohameda Top, što policija zasad nije potvrdila. Top je malezijski državljanin kojeg se smatra jednim od glavnih organizatora atentata koje je izvela Džama Islamija početkom desetljeća, među kojima atentat na Baliju 2002. (202 mrtvih) i na hotel Marriot u Džakarti 2003. (12 mrtvih).

40-godišnji bivši računovođa osumnjičen je i da je bio mozak dvostrukog atentata na dva luksuzna hotela Marriott i Ritz-Carlton u Džakarti 17. srpnja ove godine kada je poginulo sedam osoba. Prije dvostrukog atentata u srpnju u Džakarti, Indonezija više nije bila na popisu zemalja visoke opasnosti od terorizma nakon što je zadala teške udarce tajnim islamističkim pokretima odgovorima za val atentata početkom 2000.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene