Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Policija pronašla 17 ubijenih u narko obračunima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksička policija pronašla je na više lokacija, u automobilima ili u vrećama za smeće, čak 17 mrtvih tijela.

U Cancunu su u automobilu pronađena tijela trojice muškaraca i dvije žene. Svi su imali vezane ruke na leđima i ljepljivu vrpcu na ustima. Jedan je muškarac pronađen odjeven u žensku odjeću. Policija nije mogla odmah potvrditi uzrok smrti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Slika nije dostupna U dvorištu pronađena 33 zakopana leša

Tri su tijela pronađena u glavnom gradu, također u automobilu parkiranom u četvrti za srednju klasu. Pokraj tijela je pronađena poruka zbog koje državni tužitelj pretpostavlja kako se radi o najnovijim obračunima narko kartela. Naime, na poruci je navedeno ime poznatog vođe krijumčarskog kartela 'Chango Mendeza'.

Još su dva tijela pronađena u automobilu u gradu Iguali, oko 160 kilometara južnije. I pokraj njih je bila poruka s imenom Joaquina Guzmana, vođon kartela Sinaloa.

U gradu Culiacan pronađena su još tri, potpuno izgorjela, tijela u dva automobila, dok su još četiri tijela pronađena u vrećama za smeće na području grada Taxoa, u luci Veracruz i u Meksičkom zaljevu.

Istražitelji pretpostavljaju kako su 'porazbacana' tijela rezultat rata kartela Sinaola i Zaljevskog kartela zbog milijardu dolara vrijedne krijumčarske rute za Sjedinjene Države.

U ratovima za teritorije i krijumačarske rute na godinu u Meksiku ubiju najmanje dvije tisuće ljudi. 

Samo ove godine u ratu dvaju kartela ubijeno je više od 700 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene