Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijaju ih, gaze... Što je sljedeće?

VIDEO Policija brutalno pregazila muškarca i tvrdi: 'Spasili smo mu život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravo je čudo da je muškarac ostao živ.

Od američke policije stiže još jedan 'biser'. Naime, policajac u Arizoni, koji je namjerno autom zgazio osumnjičenika s oružjem, vjerojatno mu je spasio život! Bar tako tvrdi policija u Arizoni gdje se incident dogodio.

Naravno, odvjetnica pregaženog muškarca, koji je samo pukim čudom ostao živ nakon što ga je udario policijski automobil, ne slaže se s time i tvrdi da u ovom postupanju policije nema velike razlike u odnosu na nedavni slučaj kada je policajac muškarcu osam puta pucao u leđa. U Americi se naveliko raspravlja o tome do kuda policija smije ići kako bi uhvatila osumnjičene.

Sve je opet, na nesreću policajca koji je pregazio muškarca s oružjem, snimljeno kamerom drugog policijskog automobila (dashcamom) koji je također pratio naoružanog osumnjičenika.

Incident se zbio 19. veljače. Osumnjičenog Maria Valenicu (36) policajci su tražili zbog pljačke u Walmartu, a on je, dok je bježao pred njima, ispaljivao rafale u zrak. Dok su ga jedna policijska kola pratila, druga su se bez pardona zaletjela u njega.

'Možda je policajac donio dvojbenu odluku, no ako trebamo birati između toga jesmo li Valenciu trebali pustiti da još malo šeće s oružjem i vidimo što će se dogoditi, ili da smo ga odmah 'eliminirali' prije nego što je nekoga ozlijedio, bez ikakve dvojbe stat ćemo na stranu nevinih ljudi', kazao je za CNN šef policije Terry Rozema.

Valencijina odvjetnica Michelle Cohen-Metzger tvrdi pak da je njezin klijent mogao ozlijediti samo sebe jer je u stvari bio - suicidalan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odluka suda Vraćaju se dva stoljeća unatrag: Jedna savezna država u SAD-u gotovo potpuno zabranjuje pobačaje Policajci iz Arizone na terenu s Bickingsom "PRATILI SU PROTOKOL" VIDEO "Ne mislim skočiti za tobom": Policajci hladno gledali kako se čovjek utapa

VIDEO Policajac ustrijelio muškarca: 'Mislio sam da držim elektrošoker, a ne pištolj'

'Apsolutno je apsurdno da čovjeka spašavate tako da ga zamalo ubijete', kazala je.
Na dan kada je pregažen Valencia je počinio nekoliko krađa - a prvu u rano jutro samo u donjem rublju. Potom je postavio požar u crkvi, potom je ukrao automobil, a kasnije je iz Walmarta ukrao oružje i municiju.

Kada ga je jedan policajac presreo na ulici i kazao mu da baci odbaci oružje, ovaj je na njega repetirao pušku, ali se okrenuo i produžio dalje. Uskoro su ga policajci namjerno pregazili.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene