Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderni Isus

VIDEO: Pogledajte reklamu koja je razbjesnila katolike u Italiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička Crkva u Italiji bijesna je zbog televizijske reklame u kojoj glavnu ulogu ima polugoli muškarac jako sličan Isusu Kristu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOG PRODORA DELTA-SOJA VIDEO Uznemirujuća vladina reklama u kojoj se djevojka bori za zrak razljutila mnoge: "Zastrašivanje mladih neće nikoga potaknuti na cijepljenje" Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Brojne negativne reakcije Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Muškarac je svezan za krevet u položaj nalik onom Isusa na križu. Odjednom u sobu ulazi pretila domina odjevena u tijesne haltere i oskudan negliže. Žena zamahuje bičem pa muškarac, zahvaljujući najmodernijim bežičnim slušalicama u ušima, poziva oca u pomoć. 'Oče, možeš li mi pomoći', pita se gledajući u nebo kao da se obraća Gospodinu.

>> Čokoladni Isus uvrijedio katolike

Zanimljivo je i to da je reklama svoju premijeru doživjela na državnom kanalu Italia 1 koji je u posjedu kompanije Mediaset vlasnika premijera Silvija Berlusconija.

'Reklama se temelji na prljavom konceptu i nevjerojatno je uvredljiva za sve one koji vjeruju u Isusa Krista', stav je urednika dnevnih novina katoličke biskupske konferencije u Rimu. Urednik Marco Tarquinio kazao je da se reklama nije niti trebala snimiti, a sve uvrijeđene katolike pozvao je na bojkot kanala kao i proizvoda koji se oglašava. Na oglas je reagirala i Udruga katoličkih televizijskih gledatelja, Aiart, koja se također slaže s primjedbama da je reklama jako uvredljiva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene