Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Katolička Crkva u Italiji bijesna je zbog televizijske reklame u kojoj glavnu ulogu ima polugoli muškarac jako sličan Isusu Kristu.


Muškarac je svezan za krevet u položaj nalik onom Isusa na križu. Odjednom u sobu ulazi pretila domina odjevena u tijesne haltere i oskudan negliže. Žena zamahuje bičem pa muškarac, zahvaljujući najmodernijim bežičnim slušalicama u ušima, poziva oca u pomoć. 'Oče, možeš li mi pomoći', pita se gledajući u nebo kao da se obraća Gospodinu.

>> Čokoladni Isus uvrijedio katolike

Vezani članci Jagoda Pornić ili reklama za sok? Smiju je emitirati samo u kasnim večernjim satima, provjerite zašto Jason Momoa (Foto: Instagram) Mišićavi glumac pokazao svoju drugu stranu i urnebesnim videom oborio sve s nogu: ''Ovo je sjajno!''

Zanimljivo je i to da je reklama svoju premijeru doživjela na državnom kanalu Italia 1 koji je u posjedu kompanije Mediaset vlasnika premijera Silvija Berlusconija.

'Reklama se temelji na prljavom konceptu i nevjerojatno je uvredljiva za sve one koji vjeruju u Isusa Krista', stav je urednika dnevnih novina katoličke biskupske konferencije u Rimu. Urednik Marco Tarquinio kazao je da se reklama nije niti trebala snimiti, a sve uvrijeđene katolike pozvao je na bojkot kanala kao i proizvoda koji se oglašava. Na oglas je reagirala i Udruga katoličkih televizijskih gledatelja, Aiart, koja se također slaže s primjedbama da je reklama jako uvredljiva.