Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizanke stavili ispod madraca

VIDEO: Pogledajte kako su švercali bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski granični policajci u utorak su pritvorili dvojicu Francuza, oca i sina, nakon što su im u kombiju pronašli dvije skrivene blizanke. U međuvremenu, pritvoreno je još nekoliko članova njihove obitelji, a priča je dobila i novi rasplet.

66-godišnjak i 38-godišnjak bili su nervozni tijekom razgovora s graničnim policajcima na ukrajinskoj granici s Mađarskom. Cijelo su se vrijeme okretali prema kombiju da vide što se događa, a iz kombija se čula glasna glazba. Nakon što su pretresli kombi policajci su prostoru ispod madraca pronašli dvije dvomjesečne djevojčice. 38-godišnji Francuz je policajcima rekao kako je Vicky i Kim rodila surogat majka, te da im je on otac. Navodno ih je želio prošvercati u Europu kako bi postale državljanke Francuske te zaobišao lokalne zakone koji u sebi nemaju pojam surogat majke, kazao je glasnogovornik granične policije Eduard Steblyuk.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

>> VIDEO: Onesvijestili bebe pa ih krijumčarili u kombiju

'Blizanke su u dobrom stanju. Ako plaču, to je zato što su gladne', kazala je Mahdalyna Vizaver, zamjenica ravnatelja bolnice u koju su dovezene djevojčice. Dodala je i kako su liječnici prvotno sumnjali da su blizanke drogirane kako ne bi plakale za vrijeme puta, no testovi napravljeni u bolnici to nisu potvrdili.

Na ispitivanje je privedena i supruga mlađeg muškarca koja je odsjela u hotelu u obližnjem gradu, a dvojici Francuza prema ukrajinskim zakonima prijeti od tri do sedam godina zatvora.

Inače, roditelji koji usvajaju djecu rođenu od surogat majki u inozemstvu se susreću s mnogobrojnim zakonskim preprekama jer neke europske zemlje u svojem zakonodavstvu nemaju takve mogućnosti. Jedan belgijski gay par čekao je više od dvije godine da dobiju sina kojeg je također rodila surogat majka u Ukrajini. Nakon što mu je Belgija odbila dati putovnicu, oni su ga također pokušali prošvercati preko granice u automobilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene