Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Totalna poplava

VIDEO Pogledajte kako danas izgleda njujorška podzemna željeznica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njujorška podzemna željeznica potopljena je do te mjere da još nije moguće utvrditi kada će se ponovno otvoriti za promet.

Koliko je štete napravila oluja Sandy tek je u utorak ujutro postalo zapravo jasno. Podzemna željeznica, inače žila kucavica za više od pet milijuna stanovnika potopljena je vodom. Vlasti su je stoga zatvorile do daljnjega, javlja AP.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Čudna matematika Dodik zgrozio izjavom: "5 milijardi ljudi neće biti za rezoluciju o genocidu u Srebrenici" Obilježavanje operacije Bljesak dogodilo se na današnji dan Munjevita akcija Bljesak: Za manje od 32 sata hrvatski vojnici oslobodili su zapadnu Slavoniju, odmazda je bila krvava

Voda na najdubljim dijelovima tunela mogla bi predstavljati najveću prepreku oporavku grada. Voda i sol iz vode mogli bi, naime, uništiti sve od prekidača do tračnica.

Iako je još jučer najavljivano da će se voda iz podzemne ispumpati u sljedeća četiri dana, sada u odjelu za transport tvrde da je teško reći kada će podzemna ponovno proraditi.

>> SUPEROLUJA Sandy pregazila istočnu obalu, deseci poginulih

Najgora je to prirodna katastrofa koja je zadesila New York u proteklih 108 godina. EMA (Federal Emergency Management Agency) procjenjuje kako bi šteta koju je za sobom ostaviti Sandy mogla premašiti i tri milijarde dolara, no mnogi kažu kako će ta brojka biti mnogo veća. Pokaže li se to točnim, Sandy će biti jedna od najskupljih prirodnih katastrofa u američkoj povijesti.

Podsjetimo, superoluja Sandy stigla je u ponedjeljak navečer oko osam sati po mjesnom vremenu do istočne američke obale na južnom dijelu savezne države New Jerseyja, objavio je američki nacionalni centar za uragane. Sandy, koja se klasificirala kao postropski ciklon jedna je od najvećih oluja koje su ikada pogodile SAD. Na kopno je stigla oko 10 kilometara jugozapadno od Atlantic Cityja s brzinom vjetrova od 129 kilometara na sat i praćena obilnom kišom te iza sebe ostavila gotovo opustošeno područje.

Nalazite li se u New Yorku ili ondje imate prijatelje javite nam se na moj.report@novatv.hr!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene