Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski pilot Boeinga 737 koji se srušio na pistu u vertikalnom položaju prije mjesec dana u Kazanu, možda je imao lažnu dozvolu za pilotiranje.


Ruski istražitelji objavili su kako je ruski pilot Rustem Šalikov koji se u vertikalnom položaju srušio na pistu prije mjesec dana u Kazanu možda imao lažnu dozvolu za pilotiranje, piše AP.

Vezani članci Turbo-prop zrakoplov, ilustracija (Foto: AFP) Drama iznad Tel Aviva: Sigurno sletio teško oštećeni avion sa 152 putnika, dignuti borbeni zrakoplovi Avionska nesreća, Ilustracija (Foto: GERARDO GOMEZ / AFP) Teška avionska nesreća na Havajima: Poginulo svih devet putnika i članova posade

Glasnogovornik istražne komisije Vladimir Markin rekao je kako njegov tim istražitelja vjeruje da nekolicina pilota koji rade za male regionalne aviokompanije u Rusiji nisu ispravno obučeni, te da je većina nabavila lažne dozvole za pilotiranje u centrima ovlaštenim od strane državne avijacijske agencije.

Markin je istaknuo kako je pilot Boeinga 737 dobio dozvolu iz malog centra za treniranje, a koji je nakon nesreće odmah zatvoren. I njegov kopilot dobio je dozvolu u istom centru. Otkrili su još jedan centar koji je izdavao takve dozvole, te su zatvorili i njega.

Istražitelji sumnjaju da pilot nije bio obučen za pilotiranje Boeingom. Uskoro će objaviti i transkript razgovora u pilotskoj kabini.

>>Rusija: 52 poginulih u padu putničkog zrakoplova

Podsjetimo, putnički zrakoplov Boeing 737 srušio se u ruskom gradu Kazanu 17. studenog ove godine. U padu je poginulo 52 ljudi. Zrakoplov je pripadao regionalnom avioprevozniku iz Tatarstana, a nakon što je pao je i eksplodirao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook