Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća iz studenog

VIDEO U padu Boeinga poginulo 52 ljudi: Pilot imao LAŽNU DOZVOLU?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski pilot Boeinga 737 koji se srušio na pistu u vertikalnom položaju prije mjesec dana u Kazanu, možda je imao lažnu dozvolu za pilotiranje.

Ruski istražitelji objavili su kako je ruski pilot Rustem Šalikov koji se u vertikalnom položaju srušio na pistu prije mjesec dana u Kazanu možda imao lažnu dozvolu za pilotiranje, piše AP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin poginulo 74 ljudi Putin uvjeren da zna tko je srušio ruski avion: "Tražimo da se provede međunarodna istraga" Pilot Nevjerojatna hladnokrvnost VIDEO Stravičan prizor iz aviona: Golema ptica zabila se u avion, pilot sav prekriven krvlju nastavio letjeti

Glasnogovornik istražne komisije Vladimir Markin rekao je kako njegov tim istražitelja vjeruje da nekolicina pilota koji rade za male regionalne aviokompanije u Rusiji nisu ispravno obučeni, te da je većina nabavila lažne dozvole za pilotiranje u centrima ovlaštenim od strane državne avijacijske agencije.

Markin je istaknuo kako je pilot Boeinga 737 dobio dozvolu iz malog centra za treniranje, a koji je nakon nesreće odmah zatvoren. I njegov kopilot dobio je dozvolu u istom centru. Otkrili su još jedan centar koji je izdavao takve dozvole, te su zatvorili i njega.

Istražitelji sumnjaju da pilot nije bio obučen za pilotiranje Boeingom. Uskoro će objaviti i transkript razgovora u pilotskoj kabini.

>>Rusija: 52 poginulih u padu putničkog zrakoplova

Podsjetimo, putnički zrakoplov Boeing 737 srušio se u ruskom gradu Kazanu 17. studenog ove godine. U padu je poginulo 52 ljudi. Zrakoplov je pripadao regionalnom avioprevozniku iz Tatarstana, a nakon što je pao je i eksplodirao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene