Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapjevala zagorsku himnu

VIDEO: Ovako to zvuči kada Japanci zapjevaju na hrvatskom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno je ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, održao radionicu folklora u glavnom gradu zemlje izlazećeg sunca - Japanu, a osim što su veliki ljubitelji hrvatskog folklora, Japanci su se pokazali odlični i u pjevanju hrvatskih pjesama. Poslušajte u video kako to zvuči.

Hrvatski ansambl LADO, nedavno je u Japanu održao radionicu folklora koja je privukla brojne Japance koji su pokazali odličan osjećaj za ritam, a nakon vrlo kratkog vremena plesali su kao profesionalci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika obljetnica Ansambl Lado obilježio 65. rođendan Slika nije dostupna U zemlji izlezećeg sunca Evo tko je iz Hrvatske izazvao euforiju u Japanu!

'Svaki put me oduševi s kojim oduševljenjem oni uče nove plesnove i ako im je u previ čas nešto nejasno, samo stanu, pogledaju, iskalkuliraju i nastave dalje, rekao je Dubravko Radić, plesni voditelj ansambla LADO.

Usamljeni Japanci poludjeli za jastukom u obliku ženskog krila

'Trebala mi je mala pomoć na početku, ali stvarno sam uživala u tom ritmu', rekla je Tonaomi, jedna od polaznica LADO-ve folklorne radionice, a tamo se i našla Eri, koja se osim plesanja pokazala odlična i u pjevanju.

Eri Omura je Japanka koja gaji iznimne osjećaje prema hrvatskom jeziku i kulturi. Hrvatski jezik je naučila sama, uz pomoć udžbenika i knjiga. 'Sama učim po knjigama, pa ne dobro pričam', rekla je Eri koja je, kako bi pokazala što je sve naučila, zapjevala 'zagorsku himnu'.

Kako to zvuči kada Japanka zapjeva jednu od najljepših hrvatskih pjesama, 'Suzu za zagorske brege', pogledajte u VIDEU!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene