Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Javnost će uskoro imati priliku uživo vidjeti kako izgleda izrazito dobro očuvan primjerak mamuta, koji je živio prije 39.000 godina.


Mamut star 39.000 godina, koji je prije nekoliko godina otkriven u arktičkom ledu u Sibiru, uskoro će na Tajvanu biti izložen javnosti.

Vezani članci Mihail Gorbačov Gorbačov poručio EU i Rusiji da se ne boje pregovora: ''Moramo shvatiti da smo svi Europljani'' Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući"

Pretpostavlja se da je u trenutku smrti mamut, kojemu su dali ime Yuka, imao deset godina. Ledena ga je grobnica prilično dobro očuvala, posebice njegovo krzno.

>> Ruski znanstvenici izvadili tekuću krv smrznutog mamuta

'Čak mu je i mozak dobro očuvan. Ruske su ga vlasti već dobro pregledale te ga izdvojile za potrebe daljnjih istraživanja', kazao je organizator izložbe Yoshihiro Ota.

'Još jedan važan aspekt je da su svi drugi mamuti pronađeni prije Yuke zapravo bili tek djelomični ostaci, uglavnom kosti. Bilo je i nekoliko cjelovitih primjeraka, ali su svi bili mladunci. Ovo je prvi put da imamo cijelo tijelo mladog mamuta', dodao je Ota.

Yuka je već bio u javnosti - prvo je izlaganje organizirano ranije ove godine u Japanu. Na tajvanskoj će izložbi biti i ostaci 39.000 godina starog nosoroga, koji su također pronađeni u arktičkom ledu Sibira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook