Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na strani proruskih separatista u Ukrajini ne bore se isključivo stanovništvo regije Donbas i Rusi. Postoje i videa stranaca koji se bore na strani separatista.


On kaže da se bori na strani proruskih separatista za takozvanu Novu Rusiju, odnosno protiv hunte u Kijevu. On je dragovoljac i kaže da dolazi iz SAD-a, a njegov identitet nije otkriven.

Vezani članci Foto: Interpol Optužnica protiv muškarca šest godina nakon ubojstva trudne Ukrajinke: ''Tupim i tvrdim predmetima snažno ju je udario po glavi'' Helikopter, Ilustracija (Foto: AFP) Rusija i Ukrajina obavile dugoočekivanu razmjenu zatvorenika, među njima osumnjičenik za rušenje malezijskog zrakoplova

Protagonist videa, koji je maskiran, priča američkim naglaskom i kaže da vjeruje kako bi trebalo ljudima iz Donbas regije dozvoliti da sami odluče o svojoj sudbini.

Sukobi unatoč primirju: 'Separatisti provociraju vladine snage'

Ipak, ne vjeruje u rješavanje situacije vojnim sukobom, već mu je želja da se stvar mirno riješi.

Navodno se prijavio u jedinicu Vostok, koja zapravo ima dosta stranaca. YouTube kanal Patrioticfoces ima i video dvojice stranaca iz Španjolske koji se bore na strani proruskih separatista.

Niti jedan od ta dva videa nije neovisno potvrđen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook