Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zatražio je od vojske da intervenira i oslobodi guvernera departmana Caqueta, Luisa Francisca Cuellara kojeg je otela gerila FARC-a.


‘Tražio sam od oružanih snaga da učine sve kako bi spasile guvernera i druge taoce koji su u rukama terorista. Na vojnom i policijskom planu treba poduzeti sve za njihovo oslobođenje.

Ne možemo ovisiti o hirovima terorista’, rekao je Uribe. Kolumbijski predsjednik je otmicu pripisao Oružanim revolucionarim snagama Kolumbije (FARC).

Vezani članci Slika nije dostupna Izvanredno stanje zbog financijskog kolapsa Slika nije dostupna Predsjednik Kolumbije nakon odluke suda traži ponavljanje izbora

Vlada je u utorak ponudila milijardu pesosa, ili 350.000 eura nagrade za informacije koje bi pomogle u pronalaženju guvernera. Gerila FARC-a je u sukobu s državom već 40 godina i drži još najmanje 24 političkih talaca koje želi zamijeniti za nekoliko stotina svojih zatočenih boraca.

Uribe je 11. prosinca ponovio da odbija dijalog s FARC-om, utemeljenim 1964., koji ima između 6.000 i 10.000 boraca, prema procjenama. (Hina)