Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uribe traži vojnu intervenciju

VIDEO: Otet guverner u Kolumbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zatražio je od vojske da intervenira i oslobodi guvernera departmana Caqueta, Luisa Francisca Cuellara kojeg je otela gerila FARC-a.

‘Tražio sam od oružanih snaga da učine sve kako bi spasile guvernera i druge taoce koji su u rukama terorista. Na vojnom i policijskom planu treba poduzeti sve za njihovo oslobođenje.

Pročitajte i ovo Odron u Kolumbiji operacija spašavanja VIDEO Snimljen stravičan trenutak: Odronila se planina, gomila blata i kamenja zatrpala automobile, među mrtvima i djeca Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

Ne možemo ovisiti o hirovima terorista’, rekao je Uribe. Kolumbijski predsjednik je otmicu pripisao Oružanim revolucionarim snagama Kolumbije (FARC).

Vlada je u utorak ponudila milijardu pesosa, ili 350.000 eura nagrade za informacije koje bi pomogle u pronalaženju guvernera. Gerila FARC-a je u sukobu s državom već 40 godina i drži još najmanje 24 političkih talaca koje želi zamijeniti za nekoliko stotina svojih zatočenih boraca.

Uribe je 11. prosinca ponovio da odbija dijalog s FARC-om, utemeljenim 1964., koji ima između 6.000 i 10.000 boraca, prema procjenama. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene