Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

On je karizmatički propovjednik koji tvrdi da je Isus koji se vratio na Zemlju, a ona da je Marija Magdalena, prostitutka pokajnica i žena koja je prva vidjela Mesiju nakon uskrsnuća. No, tvrdnje 47-godišnjeg Alana Johna Millera i 32-godišnja Mary Suzanne Luck nisu impresionirale australske vlasti. Naprotiv, ljude upozoravaju na par koji ima sve više sljedbenika.


Alan i Mary imaju svoju crkvu u selu Wilkesdale u blizini Kingaroya. S njima u zajednici za sada živi tek 40-ak sljedbenika koji su pokupovali zemlju u okolici. Iz zraka kupljena imanja izgledaju kao veliki križ, a sljedbenici su prikupili i 400.000 dolara kako bi kupili imanje na kojem održavaju sastanke i planiraju gradnju centra.

Vezani članci Posebne jaslice u zadarskoj bolnici U zadarskoj bolnici postavljene COVID jaslice: Pogledajte gdje se rodio Isus Slika nije dostupna Njemačka desnica na udaru kritika zbog rasističkih komentara: Prosvjeduju zbog ''Isuseka'' indijskog porijekla

Popularnost kulta nazvanog 'Božja istina' svakodnevno raste diljem zemlje. Bizarno, ali njihova prisutnost je u kratkom vremenu izazvala pravi 'boom' na tržištu zemljištem i nekretninama u Queenslandu.

'Moje ime je Isus i ozbiljan sam. Prije nešto više od 2.000 godina došao sam prvi put na Zemlju. Zbog moje ogromne odanosti i ljubavi prema Bogu već dok sam odrastao shvatio sam da ne samo da sam Mesija, već i da me Bog opet doveo da me slijede svi ljudi, oni koji to žele', tvrdi Miller koji se pobrinuo i za to da što više fizički sliči Isusu.

Inače je razveden i otac dvoje djece. Tvrdi kako mu se brak raspao kada se počeo prisjećati detalja iz prošlog života. 'Vjerojatno u svijetu ima milijun ljudi koji tvrde da su Isus i većina ih je vjerojatno u nekim ustanovama. No jedan od nas to mora i biti. A kako znam da sam to ja? Zato jer se sjećam baš svega o svojem prijašnjem životu', kazao je.

Anglikanska i katolička crkva u Australiji izrazile su zabrinutost jer 'par privlači ranjive ljude u potrazi za smislom života'. Ni Miller ni Mary Suzanne Luck nemaju nikakav posao pa se pretpostavlja kako se financiraju donacijama sljedbenika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju