Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I to zahvaljujući jednom sitnom detalju.


Jedan korisnik YouTubea proveo je jednostavan društveni eksperiment s djecom, a rezultati su šokirali roditelje, ali i širu javnost. Djeca predškolske dobi, bez obzira koliko ih roditelji upozoravali na izbjegavanje razgovora sa strancima, i dalje s lakoćom ulaze u razgovor s ljudima koje ne poznaju.

Vezani članci Nezgode ''Na sekundu sam ih ostavila same...'': Roditelji snimili što se dogodi kad djecu ostave nakratko bez nadzora Život s djecom - 21 Ljudi bez djece nisu ni svjesni koliko zapravo vremena i novca imaju

JoeySalads je korisnik YouTubea koji je proveo jedan jednostavan društveni eksperiment na dječjem igralištu, kojem je cilj bio vidjeti može li nagovoriti dijete da porazgovara s njim i odvesti ga s igrališta.

Joey bi prvo sjeo pored roditelja, pojasnio o čemu je riječ i tek kad bi dobio izričitu dozvolu roditelja da testira njihove tvrdnje da će njihovo dijete prije potrčati prema njima nego razgovarati s njim, Joey bi krenuo u akciju.

Užas u Splitu: 'Djevojčice su se igrale i ugledale čovjeka koji je izvadio spolovilo i natezao ga pred njima'

No, lukavi Amerikanac za eksperiment je koristio poseban adut - bijelog psića kojim je pridobio pažnju baš svakog djeteta kojem je prišao. On je u doslovce tri kratke rečenice dijete vodio za ruku, ni manje ni više, iz dječjeg parka, na opći užas roditelja koji su samo minutu-dvije prije toga samouvjereno tvrdili da njihova djeca neće razgovarati s njim, a kamoli poći s njim na nepoznato mjesto, prenosi Daily Mail.

Joey je djeci prišao rečenicom "Voliš li psiće?", zatim ih pitao "Možeš li pogoditi kako se zove?" te poentirao rečenicom "Želiš li vidjeti još psića? Imam ih puno!".

Reakcija svake majke bila je identična - čisti šok. Ovaj društveni eksperiment je pokazao da bez obzira što majke govore djeci o strancima, ona će i dalje biti ranjiva nasuprot lukavih i manipulativnih osoba koje vrebaju djecu.

Joey na kraju videa iznosi i podatak da je 700 djece dnevno u svijetu žrtvama otmice. Na godišnjoj razini ta brojka se penje na 250.000. "Jesu li vaša djeca sigurna?", pita Joey na kraju videa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju