Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasavajuća snimka

VIDEO DRAMATIČNA SNIMKA: Slučajni prolaznik snimio avionsku nesreću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka jučerašnje zrakoplovne nesreće u San Franciscu pojavila se na internetu i prikazuje koliko je udar u tlo bio strašan i što je većina putnika zapravo preživjela.

'O moj Bože. O moj Bože. O moj Bože. Bože imaj milosti', povikao je Fred Hayes, koji je nesreću snimio mobitelom dok je šetao sa suprugom uz obalu San Francisca, s koje puca pogled na aerodrom. Snimku je objavio CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili vatrogasci Fotografije koje rijetko kad možete vidjeti Slika nije dostupna Osramotili se gafom 'Sum Ting Wong': Avio kompanija tuži TV postaju zbog narušavanja ugleda!

>> San Francisco: Uzrok pada južnokorejskog jumbo jeta nije mehanički kvar

U toj nesreći zrakoplova tipa Boeing, Asiana Airlinesa iz Južne Koreje, poginule su dvije osobe, dok su 182 ozlijeđene, od kojih se šest nalazi u kritičnom stanju. 123 osobe su prošle neozlijeđeno, što je s obzirom na ono što se vidi na snimci, doista pravo čudo.

'Kad sam uhvatio avion u kadar, sve je izgledalo isprva u redu, dok se nisam usredotočio na njega i vidio mu nos u zraku. Pomislio sam da će se uzdignuti, ali je nastavio padati', opisao je Hayes.

Iz snimke se doista može i vidjeti koliko je nisko avion bio u trenutku kad ga je pilot pokušao opet uzdignuti i ispraviti. Sličan zaključak donijeli su i istražitelji na mjestu nesreće. Stručnjak za zrakoplovne nesreće, Jim Tilmon, Hayesovu snimku nazvao je 'izvrsnom' te da će je istražitelji sigurno opetovano analizirati u narednom periodu.

Hayes je rekao kako se širom zaljeva mogao čuti i glasan udar, svaki put kad je zrakoplov udario u pistu. 'Svaki put kad je dio trupa udario, mogli ste čuti udar i taj zvuk. Nakon tri ili četiri udara, nastavio je klizati i onda se zaustavio', opisao je svjedok.

Hayes je rekao kako je sretan što je velika većina putnika preživjela tu nesreću, jer se njemu i supruzi činilo isprva kako takvo što nije moguće. Pogledajte snimku.

 

Jednu od poginulih djevojčica pregazilo spasilačko vozilo?

Mrtvozornik Robert Foucrault, iz San Matea u okolici San Francisca, čiji je ured zaprimio tijela dvoje tinejdžera poginulih u zrakoplovnoj nesreći, rekao je medijima kako su mu vatrogasci rekli kako je jedna od dvije 16-godišnje smrtno stradale žrtve, možda pregažena i to od strane spasilačkog vozila.

Trenutno se provodi obdukcija kako bi se utvrdilo je li 16-godišnju djevojku zapravo ubilo spasilačko vozilo ili je ipak poginula od ozljeda zadobivenih u avionskoj nesreći, prenosi CBS. Sam Foucrault naglašava kako nije bio dovoljno blizu žrtvama, da bi ocijenio postoje li indikacije za vanjske ozljede, koje bi se mogle povezati sa 'sekundarnim incidentom'.

Obje poginule žrtve su kineske srednjoškolke.

Američki Nacionalni odbor za sigurnost u transportu (NTSB) putem Twittera je objavio fotografije iz unutrašnjosti palog zrakoplova. Fotografije samo dodatno pojačavaju dojam kako je pravo čudo da su u toj nesreći poginule samo dvije osobe.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene