Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za brži prijevoz

VIDEO: Novi ruski izum - propeler na leđima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sergel Khvalin je stanovnik malog grada Dzerzhinsk u središnjoj Rusiji koji je našao neobičan način prijevoza.

Naime, svaki dan ga se može vidjeti kako izlazi iz stana sa skijama i propelerom na leđima. Susjedi su mu dali nadimak Karlson po izmišljenom liku iz romana Astrid Lindgren koji je jako popularan među ruskom djecom.

Pročitajte i ovo Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak Ilustracija Traže ga Obrtniku trebao prevesti bakar i lim vrijedan 443 tisuće eura, materijal nikad nije dovezao

Inače. Khvalin se godinama bavi avijacijskim modelima, a do izuma je došao spojivši motor kosilice, ručno izrađen propeler i dijelove pokvarenog paraglajdera. Cijela sprava teži oko 15 kilograma i može povući osobu i do 40 km/h.

'Riječ je o novom načinu prijevoza, a to može razumjeti samo osoba koja inače skija. Također, u isto vrijeme vježbate jer na sebi imate spravu od 15 kilograma', tvrdi Khvalin čiji susjedi ispočetka nisu razumjeli njegovu strast i živcirao ih je zvuk propelera rano ujutro, no sad jedva čekaju njegov novi izum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene