Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Smanjuje bol'

VIDEO New York dopustio prodaju MARIHUANE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku će biti dopuštena prodaja i konzumiranje marihuane u medicinske svrhe.

Guverner američke savezne države New Yorka najavio je u srijedu da će dopustiti prodaju i konzumiranje marihuane u medicinske svrhe, pa će tako New York postati 21. američka država koja će ublažiti svoje zakone na tom polju.

Pročitajte i ovo Njemačka legalizirala marihuanu - 1 Od 1. travnja Njemačka je legalizirala uporabu i uzgoj kanabisa: Pogledajte kolike količine su dozvoljene Slika nije dostupna Sve manje oboljelih od Covida-19 New York ima najmanji broj hospitaliziranih od prosinca, guverner Cuomo tvrdi: "Treba učiniti još puno kako bi došli do svjetla na kraju tunela"

Andrew Cuomo, demokrat koji se dugo protivio takvoj odluci, najavio je pilot program u 20 bolnica u toj državi s 19,5 milijuna stanovnika.

'Marihuana može pomoći u smanjivanju boli i u liječenju raka i drugih teških bolesti. Dvadeset država ju je već odobrilo. Izradit ćemo program koji će omogućiti 20 bolnica da je propisuju', rekao je u svom godišnjem govoru o stanju države New Yorka u Albanyju. 'Pratit ćemo program kako bismo ocijenili djelotvornost sustava medicinske marihuane', dodao je, ne navodeći druge potankosti.

Prvi dan legalne prodaje marihuane u Coloradu: Evo koliko su zaradili!

Cuomo (56) koji se još lani očitovao za dekriminalizaciju posjedovanja marihuane do 15 grama, treba potpisati uredbu, budući da su zastupnici te države već četiri puta zadnjih godina glasovali protiv takve odluke. Ova se najava uklapa u trend ublažavanja zakona o marihuani u SAD-u.

Prva država SAD-a koja je na referendumu dopustila prodaju marihuane bila je Kalifornija 1996., gdje se može propisati za običnu bol u leđima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene