Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune 23 godine nije znao

VIDEO: Nemate epilepsiju nego metak u glavi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski poljoprivrednik Wang Tianqing je od 1988. godine patio od epilepsije, no nije znao da joj je uzrok zalutali metak koji mu je cijelo vrijeme bio u glavi.

Wang uopće nije znao da je njegovoj epilepsiji uzrok sasvim nešto drugo. Kada je početkom mjeseca došao u bolnicu, na iznenađenje sviju, tijekom CT-a glave liječnici su otkrili metalni 'objekt' u njegovoj lubanji. Zahvat je odmah dogovoren i nakon pune 23 godine života s metkom u glavi liječnici u lokalnoj bolnici u Zhangjiakouinu Wangu su mu napravili kraniotomiju, kirurški zahvat kojim se rade otvori na kostima lubanje. Iz glave su mu izvadili dva centimetra dugačak, već zahrđali metak.

Pročitajte i ovo Maslina - 3 Platio bogatstvo Hrvatski poljoprivrednik prijevarom došao do subvencija: Sve je priznao na sudu, u zatvor neće, ali ovu će kaznu dugo pamtiti Slika nije dostupna Farmera ugrizla čegrtuša odrubljene glave

Uzrok epilepsije je uklonjen, no nikome nije bilo jasno kako je metak dospio u Wangovu glavu. On se pak prisjetio kako je prije mnogo godina, dok se vraćao kući, osjetio nešto kao udarac u glavu, no dok se osvijestio ležao je, kaže, u bolničkom krevetu. Brzo se vratio kući i zaboravio na taj događaj. 'Mislio sam da me netko pogodio praćkom i više nisam mislio na to. Napadi epilepsije su počeli ubrzo nakon toga. Prvotno su bili otprilike jednom mjesečno, no kasnije se njihov broj povećavao. Došao sam do dva ili tri napada dnevno.  Od listopada prošle godine konvulzije su izmakle kontroli i više mi nisu pomagali ni lijekovi', kazao je Wang koji se od operacije uspješno oporavio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene