Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije riješio krizu

VIDEO: Napali ministra ispred radio postaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanskog ministra za energiju i rudarstvo, Laurencea Golbornea, napali su fizički su napali prosvjednici nakon propalih pregovora o cijeni energenata u regiji Magellanes na jugu te zemlje.

Golborne je napadnut sinoć dok je napuštao zgradu lokalne radio postaje u Puna Arenasu. Čileanski predsjednik Sebastian Pinera ministra Golbornea, koji je usput rečeno jedan od popularnijih u njegovoj vladi, zadužio za rješavanje prosvjeda na jugu zemlje, koji već traje tjedan dana.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

>> VIDEO: Snimljeni pozivi u pomoć, 'Otvorite vrata, ne želimo izgorjeti!'

Sve je zapravo počelo s planom nacionalne naftne kompanije ENAP-a da se smanje lokalne subvencije, što je rezultiralo rastom cijene prirodnog plina od 17 posto, prenosi AP. Zbog toga je paraliziran jug Čilea, a mnogi turisti ostali su 'nasukani' te je izgubljeno i više milijuna dolara u turističkim prihodima.

Golborne je u Punta Arenasu vodio višesatne pregovore s lokalnim vlastima, no kako nije uspio doći do dogovora s njima, odlučio je stanje objasniti lokalnom stanovništvu putem radija. Njihovu reakciju mogao je osjetiti na svojoj koži ubrzo nakon što je izašao izvan zgrade. Iako ga je pratilo veliko osiguranje, prosvjednici su ga zasuli predmetima te čak i fizički nasrnuli na njega.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene