Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Summit G20 u Južnoj Koreji obilježio je i 'prosvjed jednog čovjeka', 13-godišnjeg dječaka.


Jonathan Lee, korejsko-američki borac za okoliš objesio je oko vrata transparent s natpisom 'Prosvjed za mirovni sporazum (i korejski rat)'. U svojoj se kampanji pozvao i na sadnju šume u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja.

Vezani članci Slika nije dostupna Merkel s Erdoganom - prvi susret nakon zahlađenja odnosa Slika nije dostupna G20 počeo minutom šutnje za žrtve u Parizu i obećao snažan odgovor teroristima

'Želim da čelnici summita uzmu u obzir podršku potpisivanju mirovnog sporazuma između Južne i Sjeverne Koreje i SAD-a, kao i sadnju šume mira za djecu između Koreja', rekao je Jonathan, a prenosi Reuters.

>> Neuspješni summit G20: Protiv krize dogovorili općenite smjernice

Policija nije prekinula ovaj prosvjed jer 'ne ugrožava sigurnost'. Lee je u kolovozu došao u SJevernu Koreju s roditeljima preko Pekinga na osmodnevni posjet u nadi da će se osobno susresti s vođom Kim Jong-ilom kako bi mu predstavio svoje ideje o šumi mira između Koreja. Međutim, želja mu se nije ostvarila.

Jonathan Lee je inače dobro poznat po svojoj kampanji sadnje drveća u SAD-u, a na intrernetu se nalazi i njegov crtić temeljen na pitanjima vezanima uz okoliš.