Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici australske države Queensland danas su u organiziranom masovnom lovu na otrovne žabe krastače, koje se u cijeloj Australiji, kako sami tvrde, smatraju 'državnim neprijateljem broj jedan'.


Njihove ostatke potom koriste kao gnojivo na poljoprivrednim dobrima, što ih ta vrsta žaba već desetljećima nemilosrdno uništava, prenijeli su australski mediji. Pod nazivom 'Uništimo krastače', svake godine, krajem ožujka ili početkom travnja, stanovnici pet okruga sjeverne države Queensland organiziraju masovno uništavanje ove vrste štetočine, uvezene davne 1935. iz Južne Amerike kada su se nadali da će uz pomoć otrovnih krastača uspjeti iskorijeniti kukce koji su im sustavno uništavali plantaže šećerne trske.

Vezani članci Yuki - 3 ''Kao da mi je netko ubio dijete'': Gdje je nestao Yuki i jesu li mu presudili lovci? Mještani žive u strahu od pucnjave Lov u tijeku, ilustracija Nova nesreća u lovu, a godina je tek počela: Oko ponoći ranjen lovac, policija istražuje što se dogodilo

Danas otrovna krastača predstavlja opasnost za mnoge druge životinjske vrste diljem Australije. 'Svaka ženka otrovne krastače izleže i do 20.000 jajašaca. Ako uhvatimo 3.000 ženki, znači da eliminiramo potencijalnih 60.000 novih štetočina koje prijete našem okolišu', rekao je jedan od lokalnih dužnosnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju