Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Majmuni u Indiji grizu ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Horde divljih majmuna već tjednima napadaju New Delhi i dosad je ozlijeđeo više desetaka ljudi, među kojima i zamjenik gradonačelnika.

Zadnji incident dogodio se u ponedjeljak navečer kada su majmuni izgrizli šest osoba u siromašnoj četvrti New Delhija, dok je u središtu glavnog grada jedan majmun uspio ući u rezidenciju Priyanke Gandhi, kćeri Sonie Gandhi predsjednice stranke Kongresa na vlasti u Indiji, izvijestio je u utorak list Indian Express.

Pročitajte i ovo Ilustracija lanac zlostavljača Želite li odvijač?: Mučili životinje zbog bizarnog razloga - "Ne znam bi li itko ikada bio spreman na ovakav zločin" Majmuni iz zoološkog vrta Drama u Češkoj FOTO Opasni majmuni pobjegli iz zoološkog vrta i šetaju se gradom: ''Imaju jak ugriz, budite oprezni''

Tijekom vikenda jedna je žena teško ranjena i dvadesetak je
ozlijeđeno u istočnom dijelu Delhija ugrizom majmuna.

"U napadu su sudjelovala tri ili četiri majmuna", rekao je jedan policijski dužnosnik New Delhija koji je objasnio da oni nisu stručno osposobljeni za svladavanje divljih majmuna, za razliku od pobješnjelih krava.

U New Delhiju živi oko 35.000 svetih krava i bivola koji slobodno šeću kao i 10.000 do 20.000 divljih majmuna. Oni često upadaju u ministarstva, sudove, policijska povjerenstva i bolnice gdje nerijetko izazivaju paniku stanovništva.

Krajem listopada zamjenik gradonačelnika New Delhija je smrtno stradao nakon pada izazvanog napadom divljih majmuna, kada je u bijegu od majmuna pao s terase svoje kuće.

U pokušaju borbe protiv tih primata ministarstvo obrane je uvelo jednu drugu, posebno okrutnu vrstu majmuna, langure koji su dresirani za napade na divlje majmune. 

Nekoliko rezidencijalnih četvrti je 2001. uložilo peticije sudovima za New Delhi, grad "bez majmuna".

Hinudistima je zabranjeno ubijanja majmuna jer oni poštuju Hanumana, boga-majmuna koji simbolizira snagu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene