Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U lavini snijega na poljskim Tatrama poginule su dvije, a ozlijeđene tri osobe. Sumnja se da se pod snijegom nalazi još ljudi.


Jan Krzysztof, glavni volonter spasioca u Poljskoj rekao je kako je za sada pronađeno pet osoba koje je snijeg bio zatrpao na 2,500 metara nadmorske visine, piše AP. Dvoje ih je poginulo, a troje hospitalizirano. Jedan od ozlijeđenih je u teškom stanju, kazao je Krysztof te dodao kako se strahuje da je pod snijegom zarobljeno još ljudi.

‘Potraga se nastavlja. Pomažu nam psi, a koristimo detektore i ostalu opremu’, rekao je Krysztof. ‘Počeo sam se vraćati, jer sam primijetio da nešto nije u redu. Ali to sam shvatio pet do deset minuta prekasno’, rekao je Rafal Gutowski, jedan od spašenih turista koji se trenutačno nalazi u bolnici.

Vezani članci Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate Proljetni snijeg - 2 Oblačno i kišovito, a onda opet jaka promjena: Doznajte što nas sve očekuje u idućim danima