Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvredljiv ili..?

VIDEO: Kostim 'ilegal alien' podijelio Ameriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci za prava imigranata traže povlačenje iz prodaje kostima kreiranog za Noć vještica. Smatraju kako je izvanzemaljac u narančastoj zatvorskoj uniformi na kojoj piše 'ilegal alien' i s lažnom 'Zelenom kartom' - uvredljiv.

Borci za prava imigranata zatražili su od trgovina koje prodaju kostim da ga povuku iz prodaje, a zagovornici strogog imigracijskog zakona pak tvrde kako se digla 'prašina' nizašto te da je njihov zahtjev napad na slobodu govora i izražavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Noć vještica u Bijeloj kući VIDEO: Obama primio dvije tisuće djece Slika nije dostupna Osladile se bundevama VIDEO: I životinje proslavile Halloween!

Od petka, kada aktivisti prvi put pokrenuli ovu temu, neke su veće i poznatije tvrtke iz svoje ponude maknule sporne kostime, no većina lokalnih trgovina nastavile su ga i dalje prodavati. Reakcije su podijeljene. Neki smatraju da je dobra šala, a drugi da je uvredljiv. Radnici u četvrti 'Little Havana' kažu kako ga nikada ne bi odjenuli jer je diskriminacijski. Blagajnica Carmen Torres, koja je 1960. kao djevojčica s Kube došla u SAD, kaže kako je kostim neukusan. 'Imigranti nisu nužno loši. Naravno da treba kazniti one koji su kriminalci, no ne i ljude koji samo žele pronaći posao i živjeti', smatra Carmen.

S druge strane, zagovornici strogog imigracijskog zakona, poput Williama Gheena, čelnika Imigracijskoh odbora Sjeverne Karoline, smatraju da je cijela stvar prenapuhana te da je traženje zabrane prodaje napada na slobodu govora i izražavanja. 'Kostim je smiješan, a jedino što nije smiješno je brojka ilegalnih imigranata koji se nalaze u ovoj zemlji', kazao je Gheen i  Amerikance pozvao da obavezno kupe kostim iz protesta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene