Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vožnja mog života'

VIDEO: Klaun se vratio iz Svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski cirkuski milijarder Guy laliberte, prvi klaun koji je posjetio međunarodnu svemirsku postaju, vratio se na Zemlju te iskustvo odlaska u svemir i povratka nazvao velikim spektaklom.

Laliberte se na Zemlju vratio još u nedjelju, 11. listropada, a iz orbite je vodio i globalni show u kojem su sudjelovali pjevači, plesači i slavne osobe iz 14 gradova diljem svijeta, kako bi se istaknula nestašica pitke vode u mnogim regijama diljem svijeta. 50-godišnji klaun svoj put u svemir platio je nevjerojatnih 35 milijuna dolara, a svoj povratak na zemlju u kapsuli okupanoj vatrom i ekstremnim temperaturama, prilikom ponovnog ulaska u atmosferu, nazvao je nevjerojatnim i uzbuđujućim iskustvom.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Ilustracija Kanada u problemu Ne znaju kako riješiti stambenu krizu pa su odlučili smanjiti broj međunarodnih studenata

'Hvala Bogu da smo imali normalno i sigurno slijetanje, jer to je uvijek  kritičan trenutak, ali meni osobno, ovo je bila vožnja života', rekao je Laliberte. Dodao je kako je posadu međunarodne svemirske postaje pokušao zabaviti, no kako se gore ipak primijenjuju striktna pravila, koja su uvelike ograničavala njegovu veselu prirodu. Odlazak u svemir nazvao je više 'emocionalnim i spiritualnim iskustvom' te doživljevanjem nečeg novog. On je ujedno i sedmi svemirski turist, koji je platio svoju kartu za odlazak na Međunarodnu svemirsku postaju, kako bi proveo neko vrijeme u bestežinskom stanju i hranio se na cijevčice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene