Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Godina Njemačke'

VIDEO Kip Krista u Brazilu zasvijetlio u bojama njemačke zastave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godišnjica ujedinjenja Njemačke obilježena je i u Brazilu. Poznati kip Krista Otkupitelja koji se nadvio iznad Rio de Janeira jučer je bio obasjan bojama njemačke zastave.

Osvjetljenje kipa Krista Otkupitelja u boje njemačke zastave samo je uvod u 'Godinu Njemačke' koja će u Brazilu trajati od svibnja 2013. do svibnja 2014. godine. U tom će periodu ove dvije zemlje raditi na poboljšanju veza, razvoju partnerstva, te razmjeni iskustava u ekonomiji, tehnologiji i kulturi.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti" Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan

Njemačka je Brazilu glavni poslovni partner u Europi i četvrti u svijetu. Vlade obiju zemalja tvrde kako su zainteresirane za razvoj odnosa između malih i srednje velikih kompanija, te za razvoj istraživanja koja će pridonijeti industrijskoj proizvodnji.

 

Prošle je godine vrijednost trgovine između ove dvije zemlje iznosila čak 24 milijarde američkih dolara, tj. u odnosu na godinu prije zabilježili su porast od 17,2 %, piše Reuters.

Inače, Dan ujedinjenja jedan je od najvažnijih praznika u Njemačkoj, a obilježava rušenje Berlinskog zida 1989. godine nakon čega su se Istočna i Zapadna Njemačka ujedinile u jednu zemlju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene