Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Opirao se uhićenju'

VIDEO: Kanadska policija pretukla studenta iz Bosne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka brutalnog premlaćivanja 22-godišnjeg studenta Irnesa Željkovića prilikom uhićenja na kanadskom sveučilištu Ontario objavljena je na internetu.

Prema riječima policije Željković je uhićen zbog izazivanja nereda na kanadskom sveučilištu Ontario. On se, prema službenom izvješću, zabarikadirao u jedan od ureda zgrade Sveučilišta, a policija kampusa ubrzo potom ga je uhitila. 'Policija je pokušala shvatiti studenta, ali bio je nasilan i opirao se, pa je u pomoć pozvana i londonska policija', priopćio je policijski ured u kanadskom Londonu, piše londontopic.ca. Prema riječima policije mladić se ozlijedio nakon što su mu na ruke stavili lisice, ali nekoliko snimki koju su mobitelima zabilježili studenti i objavili ih na Internetu pokazuju upravo suprotno, a to je da su mladića ozlijedili sami policajci. Željković je optužen za stvaranje nereda, napad na policajca, opiranju uhićenja i bijegu od policije.

'Irnes se ne sjeća što se dogodilo na kampusu'

Njegovi roditelji kažu da im je sveučilište u Ontariju pomoglo nakon nasilnih događaja na kampusu. Obitelj je potresena nakon što su objavljene snimke napada policije na njihova sina koja je dospjela na naslovnice medija diljem svijeta. 'Još se tresem i u šoku sam, ali imam podršku ljudi na sveučilištu', rekla je njegova majka Indira, koja radi u kantini na sveučilištu, piše Canada Observer. Otac Irnesa Željkovića kaže kako se njegov sin ne sjeća onoga što se dogodilo u sveučilišnoj zgradi u srijedu navečer. Mladić je nakon nasilnog uhićenja s teškim ozlijedama završio u bolnici, a potom je protiv njega podignuta optužnica

Snimku uhićenja možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene