Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija je uvijek kasnila

Kako je Mladić bježao 15 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od Radovana Karadžića, Ratko Mladić nije bio prerušen niti je imao ikakvo osiguranje. Pa kako se onda uopće uspio skrivati tako dugo?

15 godina Mladić je bio najtraženiji svjetski bjegunac. Od kada je optužen 1995. vješto je izmicao srbijanskoj tajnoj službi, policiji i međunarodnim snagama. Đinđićeva i dvije Koštunicine Vlade uvijek su bile korak iza njega. Brojne racije i pretresi po BiH i Srbiji bez uspjeha. Dok su ga oni tražili svako malo pojavio se neka nova snimka Mladića kako se dobro zabavlja. 

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Prepoznajete li muškarca s fotografije? mole građane za pomoć Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija ga traži zbog nanošenja tjelesnih ozljeda

Za to vrijeme srbijanska Vlada nudila je 10 milijuna dolara a američki State Department 5 milijuna. Neki su govorili da je mrtvav, a drugi da je sve do 2008. godine živio u Beogradu okružen tjelohraniteljima.

Kritičari Koštunicine Vlade upozoravali su da ne postoji prava volja da se Mladić doista uhiti. Kada mu je kćer 2004. godine izvršila samoubojstvo pričalo se da je Mladić nekoliko puta viđen na njezinom grobu. No policija je uvijek kasnila.

U potragu za Mladićem bilo je uključeno čak 10.000 operativaca srbijanske obavještajne službe, a treba li ga uhititi ili ne podijelilo je građane.

Politička agonija za Srbiju je gotova. Sada se postavllja novo pitanje. Je li netko u srbijanskoj politici sve ove godine pomagao Mladiću i ako je hoće li i oni odgovarati pred licem pravde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene