Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Herojski pothvat

VIDEO Kako je hrabri psić spasio djecu od zmije otrovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obiteljskom povrtnjaku u australskom Queenslandu jedan je stafordski terijer izveo herojski pothvat. I sam je jedva izvukao živu glavu samo kako bi spasio troje djece kojima je prijetio napad zmije otrovnice.

Stafordski terijer Jeff dao se u borbu s jednom od najotrovnijih zmija na svijetu te je u herojskom pothvatu spasio troje male djece.

Pročitajte i ovo Aron - 2 Oduzet vlasnici FOTO Potresna objava o zanemarenom bernardincu: "Za dlaku je izbjegao umiranje od gladi, a i zlostavljan je" Darko Karamazan, predsjednik Udruge za zaštitu životinja Zmijolovac otrovnica na slobodi Riđovka koja je ugrizla dijete u Slavonskom Brodu još nije pronađena: "Probali smo danas, dva, tri puta. Teško je naći u travi, ne vidi se najbolje"

U srijedu ujutro bio je u obiteljskom povrtnjaku, u kojem se svakodnevno igraju trojica mališana iz obitelji Moskwa u australskoj državi Queensland.

>> VIDEO Evo kako je pas otkrio da dadilja muči dijete!

U jednom se trenutku našao oči u oči s australskom smeđom zmijom, drugom najotrovnijom na svijetu. Da je kojim slučajem ugrizla jednog od dječačića, teško da bi mu bilo spasa.

'Jedna kap njezina otrova može ubiti 16 odraslih ljudi, što znači da je jedan ugriz dovoljan za smrt 100 osoba', kaže lovac na zmije Tony Harrison.

Unatoč svemu, hrabri je Jeff odlučio pod svaku cijenu obraniti djecu. Zmija ga je ugrizla za nos, no on ju je, prije no što ga je svladao otrov, uspio usmrtiti.

Nedugo potom u povrtnjak je stigao otac trojice dječaka Michael Moskwa. Vidio je mrtvu zmiju pored koje je ležao već malaksali Jeff.

Hitno ga je odvezao veterinaru, koji mu je odmah ubrizgao protuotrov, no isprva nije djelovao pa su svi strahovali da će ih Jeff napustiti. No, svi su na kraju ostali ugodno iznenađeni kada je hrabri pas naglo živnuo.

Lifewithdogs.tv prenosi da obitelj Moskwa prema svom ljubimcu osjeća neizmjernu zahvalnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene