Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijesna masa

VIDEO Kad ljutiti učitelji prosvjeduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad su meksičke vlasti novim zakonom razljutile učitelje nisu ni slutile da će bijesna masa prosvjednika uništiti, a potom i zapaliti zgrade u kojima se nalaze sjedišta vladajućih stranaka i ministarstvo obrazovanja.

Učitelji koji su štrajkali u Meksiku napali su zgradu četiri političke stranke te zgradu državnog obrazovnog odjela, nakon što je vlast odobrila novi zakon o reformi obrazovanja, a da pri tom nisu izašli u susret sa zahtjevima učitelja, javlja AP.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!"

Deseci učitelja prosvjednika štapovima i kamenjem razbijali su prozore, pisali uvredljive grafite na zidovima i poruke protiv predsjednika Enriquea Pena Nietoa.

>> Grčka: Nadzornici na plantaži pucali u radnike koji su prosvjedovali

Horda je uništila sve što se nalazilo u zgradama sjedišta stranaka, a potom su je zapalili. Pri tom nije bilo ozlijeđenih.

Glasnogovornik štrajkaša Minervino Moran rekao je da su napadi odgovori na odobrenje zakona kojim se propisuje da učitelji jednom godišnje prolaze evaluaciju rada te zapošljavanje i otkazi više nisu pod nadzorom sindikata.

'Naš pokret odobrava ovaj prosvjed jer postoji mnogo ljutnje oko odluke koju je donio kongres', rekao je Moran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene