Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer je uz ohrabrenje cijelog kafića ispio pola litre pive u samo šest sekundi.


Australski premijer Tony Abbott, poznat po gafovima i neumjesnim izjavama, izazvao je novu polemiku ovog vikenda na društvenim mrežama popivši pivo naiskap u baru u Sydneyju.

Vezani članci PR Uživaj u rivalstvu! Andrej Plenković - 1 Plenković čestitao Dan državnosti: "Na današnji dan prije 31 godinu obnovljena je suverenost hrvatskog naroda"

U video-snimci dostupnoj na internetu, vidi se čelnika desnice kako pije Victoria Bitter u šest sekundi uz ohrabrenje brojnih osoba koje uzvikuju "do dna, do dna".

Po Simonu Carrodusu, treneru australske nogometne momčadi tehnološkog sveučilišta u Sydneyju, igrači su bili okupljeni u pubu na istoku Sydneyja kad su uočili prisustvo premijera. "Otišao sam do Tonyja i pitao ga hoće li popiti pivo s najboljim igračima. Odgovorio je da svakako hoće".

Australski premijer Hrvatima na proslavi čestitao dan NDH

Abbott je tada spomenuo jednog od svojih prethodnika, laburista Boba Hawkea (1983.-91.), koji je ponio naslov svjetskog šampiona u ispijanju pive u "yard-glass", krigli od oko 1,7 litara, u rekordnih 11 sekundi.

Čaša koju je iskapio Abbott sadržavala je malo manje od pola litre piva. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook