Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska premijerka Julia Gillard pustila je suzu u parlamentu prisjećajući se žrtava poplava, a mi se prisjećamo svih političara koji su (ne)namjerno pred kamerama ogolili emocije.


Jedan od njih je američki republikanac John Boehner koji nije mogao sakriti lavinu emocija kad je njegova stranka osvojila na takozvanim midterm izborima. 'Cijeli život sam proveo u potrazi za američkim snom', kazao je i briznuo u plač. Kroz jecaje je nastavio prepričavati sve životne uspone i padove.

Vezani članci Slika nije dostupna Suza je suzu stizala: Slomio se kada je vidio svoju ljubav u vjenčanici Slika nije dostupna VIDEO Zaplakao Vladimir Putin

Inače hladna i nedostupna Hillary Clinton svoju drugu stranu pokazala je tijekom iscrpljujuće političke kampanje u kojoj joj je glavni rival bio sadašnji šef, Barack Obama. Nakon što je izgubila izbore u Iowi Clinton se rasplakala pred svojim biračima u New Hampshireu. 'Na koji način se držite tako hrabrom i divnom?', upitali su je tada. 'Nije lako i ne bih mogla da strastveno ne vjerujem u ono što radim', kazala je drhtava glasa. Suze su joj pomogle i Clinton je osvojila New Hampshire.

 

Emotivni Australci

Suze je u javnosti pustio i bivši kolega Julie Gillard Bob Hawke koji je tijekom mandata plakao nekoliko puta. Do ruba su ga dovela pitanja o kćerinoj ovisnosti o drogi, varanje supruge s drugim ženama te masakr kineskih studenata na Tianamen trgu.

U televizijskom intervjuu 2010. britanski premijer Gordon Brown plakao je prisjećajući se smrti svoje kćerkice. Malena Jennifer Jane prerano je rođena i preminula je nakon 10 dana od krvarenja u mozgu 2002. godine.