Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovako privodi policija u SAD-u

VIDEO: Je li ovo prekomjerna uporaba sile?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internet je procurila snimka brutalnog premlaćivanja američkog baseball navijača iz Pittsburgha.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Poruka premijera Plenković o huliganima: "Moramo kao društvo reagirati na jedini mogući način - reći da sportu i ne huliganizmu" Ilustracija Završila u bolnici Učenici u Slavonskom Brodu pretukli djevojčicu: Škola nije prijavila slučaj policiji

Snimka je izazvala velike polemike oko toga da li je pitsburška policija prekoračila svoja ovlaštenja prekomjernom uporabom sile nad 41-godišnjim Scottom Ashleyjem.

Ashley je prema policijskom izvješću bio nasilan tijekom subotnje baseball utakmice pa je zamoljen da napusti stadion, no on to nije htio učiniti. Štoviše, on je jednom od policajaca rekao da se pomakne, jer mu blokira pogled na teren. Policajac mu je poručio da tribine može napustiti mirno, ili 'na teži način', a Ashley mu je odgovorio 'Na teži način brate'.

Incident se dogodio nakon što su policajci krenuli izvoditi Ashleyja van tribina. On je djelatniku stadiona nešto zaprijetio i ošamario ga, a policajci su tu izgubili strpljenje. Ashleyja su krenuli neutralizirati elektrošokerom, no Ashley uopće nije osjetio strujni udar šokera, već je samo zbunjeno stajao u mjestu, dok su mu žice virile iz ruke.

Policajci su tada krenuli palicama pa je Ashley nakon opetovanih udaraca po glavi, tijelu i nogama oboren na tlo i svladan. Jedan od policajaca stao mu je nogom i na glavu. Očevidac Zachary Weiss, koji je snimio video koji prenosimo, ostao je šokiran događajem.

'Vidio sam sve, kako ga gađaju elektrošokerom mlaćenja palicama uz skandiranje 'USA, USA' ostalih navijača', ispričao je Weiss. Ashley je zadržan u pritvoru i protiv njega su podignute kaznene prijave zbog opiranja pri uhićenju te remećenja javnog reda i mira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene